Opskrifter,  Salater & Tilbehør,  Vegansk & Vegetar

Beanaisemayonaise på linser

image_print

De daglige anbefalinger fra fødevarestyrelsen er på bælgfrugter er cirka 100 gram om dagen. Hvordan får man dem så lige ind i den daglige kost ? Man kunne jo starte med at lave en skøn beanaisemayonaise på linser. Da jeg lavede denne beanaisemayonaise på linser lavede jeg den til denne skønne måltidssalat med oksesteak og min mand som ikke er voldsom vild med bønner og linser vidste ikke at jeg havde lavet den på linser og han spiste den med velbehag og komplimenterede den under vejs.

Beanaisemayonaise på linser er virkelig nem at lave og den kan ikke skille som en mayonaise man laver på æggeblommer, så det er bare at hoppe på den og give dig i kast med den.

Din beanaisemayonaise på linser kan bruge lige som jeg gjorde i min måltidssalat, som “sovs” til en bøf/steak eller som spread i en sandwich, mulighederne er mange.

Her har du opskriften og jeg håber du bliver lige så vild med den som jeg og min mand 😉

  • 2 dl rå røde linser
  • cirka 3/4 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 tsk beanaiseessens
  • ½ tsk tørret estragon
  • salt

Start med at skyl de røde linser godt, til vandet der render fra linserne er klart.

Kog derefter linserne i rigelig vand, da de suger meget vand til sig i 10 minutter. Linserne må gerne blive kogt til mos da de alligevel skal blendes.

Skyl de kogte linser i koldt vand og kom dem i en blender eller i en skål hvor du bruger en stavblender.

Blend linserne og tilsæt olien lidt ad gangen end til du har den rette konsistens.

Tilsæt dijonsennep, beanaiseessens og estragon til din linsemayonaise og smag til sidst til med salt.

Beanaisemayonaise på linser set oppefra i en skål hvor der drysset med tørret estragon
Beanaisemayonaise på linser set tæt på i en skål hvor du kun ser halvdelen af skålen og der er drysset med tørret estragon

Vil du gerne have flere bælgfrugter i din kost så kunne du måske også være interesseret i Vegetarisk paprikagryde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *