Måltidssalater,  Okse & Kalv,  Opskrifter

Måltidssalat med oksesteak og bulgur

image_print

Måltidssalater er gode til aftensmad eller frokost. Her har du opskriften på en måltidssalat med oksesteak og bulgur.

I min måltidssalat med oksesteak og bulgur er der også det nye element nemlig en beanaisemayonaise på linser som smager helt fantastisk og giver nogle af de gode proteiner fra bælgfrugt. Opskriften på beanaisemayonaisen på linser finder du her

Udover oksesteak og bulgur indeholder salaten en masse andre lækre smagsgivende ingredienser.

Det sprøde element i salaten er her rugbrødscroutoner. Opskriften finder du her

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 4 oksesteaks à cirka 150 gram
  • 2 dl bulgur
  • cirka 50 gram rucola
  • ½ iceberg
  • 250 gram cherrytomater
  • 4 forårsløg
  • cirka 60 gram soltørrede tomater i olie
  • 1 rødløg
  • rugbrødscroutoner. Find opskriften her

Start med at varm en pande op med en klat smør på. Når smørret er færdig med at bruse kommes oksesteakene på panden (steg to ad gangen så der ikke kommer for meget på panden og den koger steaksene i stedet for at stege dem) Skrue ned for varmen så den er lidt over middelvarm og steg dem i 3-4 minutter på hver side, alt afhængig af hvor røde du vil have dit kød. 3-4 minutter bliver de fint rosa. Kom de stegte steaks over på en tallerken og lad dem hvile imens du laver salaten. Det er vigtig at steaksene hviler så alt det gode saft bliver inde i kødet.

Kog bulguren efter anvisningen på pakken og skyl det derefter i kold vand.

Skyl rucolaen godt.

Snit iceberg fint.

Snit forårsløgene fint, brug så meget af forårsløget som muligt, alt kan spises.

Pil rødløget, halver og snit det i fine skiver.

Halver cherrytomaterne og skær de soltørrede tomater i strimler.

Bland alle salat ingredienserne sammen med den kogte bulgur og anret på et fad eller tallerkner.

Skær kødet i tynde skiver og placer dem rundt omkring i salaten.

Lav nogle dutter af beanisemayonaisen rundt i salaten, så man får lidt mayonaise med alle steder man tager en skefuld.

Til sidst drysses salaten med rugbrødscroutoner.

Så er der serveret 🙂

Måltidssalat med oksesteak og bulgur på et sort fad set oppefra. Fadet står på en sandfarvet hørdug og ved siden ligger der en ske og en gaffel.
Måltidssalat med oksesteak og bulgur på et sort fad set tæt på. Fadet står på en sandfarvet hørdug.

Måske du også kunne være interesseret i Salat med ravioli og parmaskinke

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *