Gris,  Opskrifter

Svinemørbrad med enebær i ginsauce

image_print

Svinemørbrad med enebær i ginsauce smager helt fantastisk. En super lækker ret som du kan serverer både i hverdage eller når der skal laves lidt lækkert mad i weekenden.

Umiddelbart vil man tænke nok tænke at svinemørbrad med enebær i ginsauce lyder som en vinterret, men det syntes jeg slet ikke det er, hvis du serverer den med ris til eller nogle stegte kartofler eller endnu bedre, nye kartofler til sommer er det en perfekt sommerret 🙂

Du kan serverer surt til, for eksempel asier eller en god blandet salat. Måske en grøn salat med mormordressing vil være helt perfekt her til. Opskriften finder du her

4 personer
  • 1 svinemørbrad, cirka 600 gram
  • 10 tørrede enebær
  • 1 løg
  • ½ liter vand
  • 1 kylling eller grønsagsbouillon, Fond de chef fra knorr eller èn bouillonterning
  • 2 dl piskefløde
  • maizena
  • 1-1½ dl gin
  • salt og peber

Puds svinemørbraden fri for sener og skær den ud i bøffer. Hammer let med din håndflade på hver enkelt bøf, så de bliver lidt flade.

Kværn de tørrede enebær med en morter.

Pil løget og skær det i små tern.

Kom lidt olie på en pande og steg mørbradbøfferne til de har en let stegeskorpe.

Skub bøfferne over til siden på panden og kom løg og enebær på og steg det til løgene er klare.

Tilsæt vand og bouillon og lad det småsimre til mørbradbøfferne er møre, cirka 15 minutter.

Tilsæt gin.

Lav en maizenablanding af maizena og lidt vand.

Jævn saucen med maizenablandingen, tilsæt piskefløden, kog retten op og smag til med salt og peber.

Du har nu den lækreste aftensmadsret 🙂

Svinemørbrad med enebær i ginsauce set tæt på, hvor du kun ser halvdelen af skålen. I baggrunden kan du se en skål med kartoffelmos og nogle syltede asier. På bordet ligger der nogle tørrede enebær
Svinemørbrad med enebær i ginsauce set oppefra. ved siden af kan du se en skål med kartoffelmos og nogle syltede asier. På bordet ligger der nogle tørrede enebær
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *