Grøn salat med mormordressing
Grøn salat med mormordressing er en fantastisk salat her i foråret og sommeren, hvor den ofte står på kød der har været på grillen. Grøn salat med mormordressing er en salat, hvor salat og dressing er vendt sammen i en højere enhed.
Jeg blev første gang introduceret til mormordressing, under min uddannelse i 90èrne. Her var det en dressing man kom henover noget så simpelt som hovedsalat som var plukket i store stykker. Ingen andre friske grønsager, kun hovedsalat. Da jeg så mødte min mand og vi var oppe at spise hos hans mor, fik jeg serveret den på samme måde. Her var det altid til flæskesteg.
Nu er årene gået og vi er begyndt at trylle og lege lidt mere med de forskellige grønsager og mormordressing passer til alle grønsager, hvis du spørger mig.
Da jeg lærte at lave mormordressingen var det med piskefløde, eddike og sukker. Det er det sure som får piskefløden til at blive tyk, så det behøver ikke nødvendigvis at være eddike, det kan lige så godt som her være citronsaft eller limesaft.
I denne grønne salat med mormordressing er der også friske grønne asparges som er meget billige lige nu, forårsløg som jeg syntes er super lækre i salater og den skønne fennikel som har en fantastisk smag af lakrids. Til sidst har jeg toppen salaten med ristede pinjekerner som man aldrig går fejl af, men det kunne lige så godt have været ristede mandler eller cashewnødder og derudover har jeg brugt noget af fennikel toppen, som minder om dild i udseendet.
Rigtig god fornøjelse 🙂
4 personer
- 2 hjertesalat
- 1 bundt friske grønne asparges
- 1 bundt forårsløg
- ½ fennikel
- 30 gram pinjekerner
Dressing
- 1 dl piskefløde
- 4 tsk citronsaft
- 4 tsk sukker
Skær bunden af hjertesalaten, skyl det godt og skær det i store stykker.
Knæk enderne af de grønne asparges og kom dem i kogende vand i ca 30 sekunder. Skyl dem derefter i iskoldt vand.
Snit de grønne asparges i skiver på ca ½ cm.
Snit forårsløgene fint.
Fjern den hårde stilk inde i midten af fenniklen. Snit fenniklen i tynde tynde skiver.
Kom alle grønsagerne i en skål.
Mormordressing
Kom piskefløde, citronsaft og sukker i en skål og pisk det sammen. Det skal kun lige piskes sammen i hånden, endelig ikke som hvis det skulle piskes til flødeskum
Når sukkeret er smeltet i fløden er dressingen klar.
Kom mormordressingen over salaten og vend det hele rundt så dressingen er på alle grønsagerne.
Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem ud over salaten.
Tag noget af toppen fra fenniklen ( det ligner dild) og pluk det ud over salaten.
Din grønne salat med mormordressing er nu klar til servering.
Måske du også kunne være interesseret i Fennikelsalat med æble og krydderurter