Salat med bagte rabarber
Salat med bagte rabarber er en super lækker sommersalat, hvor den syrlige rabarber går rigtig godt i spænd med den salte feta. Salat med bagte rabarber er måske ikke umiddelbart noget du har hørt om før, men jeg kan klart anbefale dig at prøve, da den bagte rabarber er virkelig lækker i salat.
Det er vigtigt at du ikke bager rabarberne for længe, da de så bliver helt smattet. Så hold øje med dem i ovnen og give dem mellem 5 og 8 minutter, så er de perfekte til salaten. Rabarberne bliver drysset med lidt sukker inden at de kommer i ovnen, da rabarber er meget syrlige. Her neutralisere sukkeret syrligheden uden at fjerne den helt.
Når de bagte rabarber så kommer i salaten er det her vigtigt ikke at vende det for voldsomt sammen, så du stadig har de hele stykker rabarber.
En perfekt salat til et stykke grillet kød. For eksempel kylling, kalvekød eller oksekød.
4 personer
- 2 hjertesalat
- 250 gram cherrytomater
- 100 gram feta (blok)
- 3 gode tykke stilke rabarber
- lidt sukker
- lidt olie
- 40 gram pinjekerner
- 3 forårsløg
Rens rabarberen og skær den i skiver på ca. 1 cm. Kom rabarberskiverne i en bradepande og vend dem i lidt olie og drys dem med lidt sukker.
Kom rabarberne ind i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i ca. 5-8 minutter, til de er møre.
Lad rabarberen køle ned i mens du laver det andet.
Snit hjertesalaten fint.
Skær cherrytomaterne i halve.
Rens og snit forårsløgene fint.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Bland hjertesalat, forårsløg og cherrytomater og kom dem i en skål.
Fordel de bagte rabarber ud over salaten og vend det ganske forsigtigt rundt, så rabarberne ikke smatter.
Knæk fetaen ud over salaten sammen med de ristede pinjekerner.
Velbekomme 🙂
Måske du også kunne være interesseret i Rabarber/ jordbærsnitte med mandler