Panerede grønne asparges
Panerede grønne asparges er den perfekte snack før middagen eller som tilbehør til middagen.
Da jeg lavede disse panerede grønne asparges herhjemme syntes min mand at de smagte præcis som Tarteletter med høns i asparges. Så er du vild med tarteletter med høns i asparges, så vil du helt sikkert også kunne lide de her panerede grønne asparges.
Server dem som en appetizer sammen med et glas hvidvin, rosé eller bobler eller som tilbehør til en steak eller stegt kylling.
- 1 bundt grønne asparges
- 2 dl hvedemel
- 2 dl vand
- 1 tsk paprika
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- olie
Pisk hvedemel, vand, paprika, bagepulver og salt godt sammen, til du har en helt glat og klumpfri dej.
Knæk enderne af de grønne asparges (da enderne er seje) og vend dem i dejen.
Kom olie i en pande eller gryde og sørg for at der er olie cirka 1 1/2 cm op ad siderne. Vælg derfor en mindre pande eller gryde så du ikke skal bruge for meget olie. Det skal bare være så aspargesene kan ligge udstrakt i olien.
Når olien er varm ( du kan teste om olien er varm nok ved at stille et træ grillspyd ned i olien og hvis den er varm nok vil det syde omkring spydet) kommes aspargesene over i den varme olie (tag 3-4 stykker af gangen) Steg dem først på den ene side og derefter på den anden.
Kom de stegte asparges over på en tallerken på et stykke køkkenrulle som kan suge det overskydende olie.
Dine panerede grønne asparges er nu klar til at blive serveret.
Velbekomme 😊