Brød,  Opskrifter

Rødbede flûtes

image_print

Lækre svampede rødbede flûtes med en crunchy skorpe. Det at bruge yoghurt og revet grønsager i en dej gør, syntes jeg at brødet bliver blødt og svampet. Personligt er jeg vild med blødt brød og samtidig får det en crunchy skorpe 🙂

ca. 5 stk flutes afhængig af hvor store du laver dem

  • 3 dl yoghurt naturel
  • 2 dl kogende vand
  • 50 gram gær
  • 1/2 dl olie
  • 1 spsk salt
  • 300 gram skrællet og revet rødbede
  • 100 gram fuldkornsmel
  • ca. 750 gram hvedemel
  • et æg til pensling

Sesam og chiafrø (eller hvad du ellers har i skabet)

Bland den kogende vand og yoghurt naturel, når den er lillefinger varm rør du gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, olie, de revet rødbeder og fuldkornsmelet og rør det sammen. Tilsæt nu hvedemelet til du har en dej der lige akkurat slipper fingrene.

Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter.

Del dejen i 5 klumper og form hver klump til et flûtes, pensel flûtsene med et sammenpisket æg og drys dem med sesam og chiafrø.

Lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter.

Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter

TIP: Brød er altid færdigbagt, når du slår det let i bunden og det lyder hult

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *