Cinnamon rolls
I Danmark vil vi nok kalde Cinnamon rolls for sammenbagt kanelsnegle med frosting.
Cinnamon rolls er den amerikanske udgave af kanelsnegle og i Usa er man vild med at komme frosting på kager, så det er der selvfølgelig også på disse cinnamon rolls.
Cinnamon rolls er en virkelig lækker, blød og svampet kanelsnegl og jeg elsker når der er masser af snask i kanelsnegle, så denne kage er lige noget for mig 🙂
12 store Cinnamon Rolls
50 gram gær
100 gram smør
2.5 dl mælk
1 tsk salt
2 æg
4 spsk sukker
ca. 600 gram mel
Fyld:
100 gram smør
200 gram sukker
3 tsk stødt kanel
Rør smør og sukker hvidt og tilsæt kanelen
Frosting:
75 gram smør
5 dl flormelis
ca. 1,5 spsk mælk
Rør smør og flormelis godt sammen, tilsæt mælken lidt af gangen. Glasuren må ikke blive for tynd.
Dej:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, hæld det over i en rørskål. Når mælken er lillefingerlun, røres gæren ud i mælken. Tilsæt, sukker, salt og æg og rør rundt. Kom melet i og ælt til dejen er klistret, men slipper dine fingre når du røre ved det. Lad dejen hæve i 20 min.
Rul dejen ud, så du har en firkant der er ca. 1/2 cm tyk. Smør fyldet ud på dejen og rul dejen sammen fra den lange side så du får en pølse og skær nu 12 lige store stykker. Kom de 12 stykker i en bradepande der er beklædt med bagepapir og giv stykkerne et lille tryk. Lad det hæve i 20 min.
Kom bradepanden i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter til sneglene er gyldne i farven.
Afkøl sneglene og smør frosting på og de er klar til servering.
Måske du også kunne være interesseret i denne opskrift på dejlig snaskede Brunsvigersnegle med creme