Hvedekernesalat med bønner og æbler
Hvedekernesalat med bønner og æbler er det lækreste tilbehør. Hvedekerner er bløde men samtidig er der lidt bid i dem. Sammen med æbler, persille og bønner og vendt i en lækker vinaigrette har du den lækreste salat.
Denne opskrift på hvedekernesalat med bønner og æbler er beregnet efter at det er det eneste tilbehør som der er til en hovedret. Hvis du har tænkt at den skal være en del af et buffetbordet vil jeg påregne at du her har til 8 personer i stedet for 4 personer
En perfekt salat som tilbehør til alle slags kød og fisk.
Der er ikke så meget andet at sige om denne salat end rigtig god fornøjelse og velbekomme 🙂
4 personer
- 3 dl hvedekerner
- 200 gram frosne bønner
- 3 æbler
- En god håndfuld frisk persille, èt bundt
Vinaigrette
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4 dl hvid balsamico eddike
- 1 spsk flydende honning
- salt
Kog hvedekernerne efter anvisningen på posen.
Kog bønnerne i 2 minutter, skyl dem i koldt vand og skær dem i halve.
Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tern.
Hak den friske persille fint.
Vinaigrette
Pisk olivenolie, balsamico og honning godt sammen og smag til med salt.
Vend hvedekerner, bønner, æbler og persille sammen med vinaigretten og anret det på et fad eller i en skål.
Måske du også kunne være interesseret i Æble crumble med kanelis