Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Hvedekernesalat med bønner og æbler

image_print

Hvedekernesalat med bønner og æbler er det lækreste tilbehør. Hvedekerner er bløde men samtidig er der lidt bid i dem. Sammen med æbler, persille og bønner og vendt i en lækker vinaigrette har du den lækreste salat.

Denne opskrift på hvedekernesalat med bønner og æbler er beregnet efter at det er det eneste tilbehør som der er til en hovedret. Hvis du har tænkt at den skal være en del af et buffetbordet vil jeg påregne at du her har til 8 personer i stedet for 4 personer

En perfekt salat som tilbehør til alle slags kød og fisk.

Der er ikke så meget andet at sige om denne salat end rigtig god fornøjelse og velbekomme 🙂

4 personer
  • 3 dl hvedekerner
  • 200 gram frosne bønner
  • 3 æbler
  • En god håndfuld frisk persille, èt bundt
Vinaigrette
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4 dl hvid balsamico eddike
  • 1 spsk flydende honning
  • salt

Kog hvedekernerne efter anvisningen på posen.

Kog bønnerne i 2 minutter, skyl dem i koldt vand og skær dem i halve.

Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tern.

Hak den friske persille fint.

Vinaigrette

Pisk olivenolie, balsamico og honning godt sammen og smag til med salt.

Vend hvedekerner, bønner, æbler og persille sammen med vinaigretten og anret det på et fad eller i en skål.

Hvedekernesalat med bønner, æbler og persille vendt i den lækreste vinaigrette set tæt på. Den er anrettet på et rundt fad
Hvedekernesalat med bønner, æbler og persille vendt i den lækreste vinaigrette set oppe fra. Den er anrettet på et rundt fad

Måske du også kunne være interesseret i Æble crumble med kanelis

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *