Æble crumble med kanelis
Æble crumble med kanelis er en virkelig lækker dessertkage. Kanelis er rigtig lækker at servere til. Den klæder desserten virkelig godt.
Denne dessert går man aldrig galt i byen med, jeg har endnu ikke mødt nogle som ikke er helt vild med den
Selvfølgelig kan man også servere flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til, men jeg serverer oftest min æble crumble med kanelis til, da det bare er super lækkert. Man kan lave sin egen kanelis, men jeg må sige at jeg køber altid en købe vaniljeis som jeg rører op med kanel, da det er super nemt og samtidig rigtig lækkert.
Skal den stå på æblecrumble hjemme hos dig, så har du her opskriften på den lækreste af slagsen, med kanelis til 🙂
1 tærteform. Ca 6 personer
- 5 æbler
- 1 spsk kanel
- 3 spsk rørsukker
Crumble:
- 200 gram smør
- 175 gram sukker
- 175 gram havregryn
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
Kanelis:
- 1 liter vaniljeis
- 1 spsk stødt kanel
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i både (behold skrællen på)
Kom bådene i en skål og vend dem i rørsukker og kanel
Fordel æblerne i en smurt tærteform
Crumble:
Kom smør, sukker, havregryn, vaniljesukker og hvedemel i en skål og rør det hele sammen med en håndmixer eller på rørmaskinen. Rør det sammen til det har samlet sig
Smuldre dejen ud over æblerne
Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 30 minutter, til din crumble er flot gylden og sprød
Kanelis:
Rør vaniljeisen sammen med kanel med en håndmixer eller på en rørmaskine og din kanelis er klar til at blive serveret til din æblecrumble
Prøv også Æblekage med crumble. Du kan finde opskriften her