Æblekage med crumble
Lige nu er det den helt store sæson for æbler og vi har i vores kolonihave et æbletræ med nogle helt fantastiske æbler, som vi har stor glæde af hvert år. Enten presser vi dem til æblejuice eller også laver vi som her en dejlig æblekage. Måske du også har et æbletræ eller du kender nogle som svømmer i æbler eller du køber dine æbler i supermarkedet, så får du her opskriften som du kan bruge nogle af dine æbler på. Nemlig æblekage med crumble 🙂
Der findes æblekage i mange forskellige afskygninger og du kan også finde den helt traditionelle gammeldaws æblekage her på hjemmesiden. Men denne æblekage er ikke med makroner men crumble istedet, hvilket bestemt ikke gør den ringere. Så er du også vild med æblekage og med crumble, så skulle du tage at lave denne dessert. Jeg er sikker på at du vil elske den 🙂
4 personer
Æblegrød:
- 800 gram skrællede æbler
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt:
- 2 dl piskefløde
Crumble:
- 10 gram smør
- 1/4dl sukker
- 1 dl havregryn
Skær de skrællede æble i små tern og kom dem i en gryde med vandet og kog dem møre. Pisk dem til grød. Blend grøden kort, hvis du ikke ønsker for store æblestykker.
Tilsæt sukker og vaniljesukker og kog videre i 2-3 minutter til sukkeret er smeltet. Kom grøden over i en skål og lad den køle helt ned
Crumble:
Smelt smørret på en pande og tilsæt sukkeret og lad det smelte i smørret. Tilsæt dernæst havregrynet og rist det hele til havregrynet har taget farve og er blevet sprødt.
Bred den ristede havregryn ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt ned
Pisk fløden til skum
Fordel den helt kolde æblegrød i fire glas og fordel flødeskummet ovenpå de fire desserter. Fordel til sidst din crumble på desserterne og du har den lækreste dessert 🙂
Prøv også den gode Gammeldaws æblekage. Opskriften finder du her