Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Ramsløgssalt

image_print

Ramløgssalt laver du af ramsløg som er at finde i skovene rundt omkring i marts-april måned. De dufter rigtig meget af hvidløg og er super lækre at bruge i madlavning. Ramsløgssalt er en rigtig god smagsgiver i maden.
For eksempel bruger jeg ofte ramsløgssalt til at krydre pastaretter med. Samtidig med at det salter retterne giver det også en god smag til retterne. Du kan også bruge ramsløgssalt i hjemmelavet dressing.

Det er vigtigt når du samler ramsløg i skovene at du ikke forveksler dem med liljekonvaller som er giftige. Så gå efter ramsløg som står i store mængder sammen, og for at være helt sikker kan du lugte det på bladene at de dufter af hvidløg.

Jeg plukkede mine ramsløg i Risskov i Aarhus, hvor der er rigtig mange af dem.

  • 100 gram ramsløg
  • 400 gram groft salt

Skyl ramsløgene og tør dem godt.

Kom ramsløg og salt i en blender og blend det godt.

Spred saltet ud på bagepapir på en bageplade og kom den ind i en forvarmet ovn ved 50 grader og lad det tørre i cirka 3 timer. Rør i saltet nogle gange i løbet af de 3 timer.

Det er vigtigt at saltet er helt tørt inden at du kommer det i en beholder.

Måske du også kunne være interesseret i opskriften på Tzatziki

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *