Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Salat med sommerlækkerier

Reklame
image_print

I denne salat har jeg brugt jordbær, som vi jo har rigtig mange af i haven lige nu og donutferskner som er begyndt at komme i butikkerne, grønne asparges som man lige nu kan få billigt i butikkerne, spidskål som man kan få hele året rundt og til sidst den fantastiske mynte, som kan bruges til andet end mojitto 🙂 Hvis man gerne vil have mynte i sin have så er et godt råd, plant den i en krukke, for planter du den i jorden har du den pludselig i hele haven. Det har vi nemlig, så derfor valgte vi sidste år at tage noget af planten og plante i en stor krukke, for så at få fjernet alt det andet. Dog er der stadig noget som titter op en gang imellem og det må vi nok bare vende os til, da det gror som ukrudt 🙂     

4 personer

  • 1/2 spidskål, ca 300 gram
  • 250 gram jordbær
  • 2 donutferskner
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 20 mynte blade

Snit spidskålet fint. skær jordbærrene i kvarte. Skær donut fersknerne i både. Fjern bunden af aspargesene (Hold ved aspargesen i toppen og bund og bøj den, der hvor den knækker vi bunden skal kasseres)og kom dem i kogende vand og lad dem ligge deri i 2 minutter. Si vandet fra og skyl dem i iskoldt vand.Snit derefter aspargsene i skrå skiver. Snit myntebladene i fine strimler.

Bland det hele sammen og servere salaten til et lækkert stykke kød.

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *