Brød,  Fjerkræ,  Opskrifter

Baoboller med fyld

image_print

Baoboller med fyld er en kinesiskret, som vi her i Danmark har taget til os. Der er flere restauranter hvor de serverer baoboller med fyld og vores streetfood steder som er blevet yderst populære har også steder der sælger dem.

Baoboller er en dampet bolle som kræver en bambuskoger, som du kan købe til ikke ret mange penge. Bambuskogeren er en flettet kurv, som man sætter ned i en pande eller wok med vand, hvor baobollerne så bliver dampet op igennem bambuskogeren. Har du ikke en bambuskoger kan du også bruge et dørslag som du hænger på kanten af en gryde med vand i bunden. Det gode ved bambuskogeren er at du kan lave flere baoboller ad gangen.

Du kan fylde dine bao boller med alt muligt. Som regel er en bao bolle fyldt med kød og sprøde grønsager, men det er helt op til dig hvad du kan lide og hvad du kommer i dem.

Her i min opskrift har jeg valgt at komme stegt kyllingebryst som er revet fra hinanden i, sprød spidskål, agurker og tomater (fordi vi har så mange i drivhuset lige nu og til sidst lidt chilimayo, da jeg er vild med det spicy element i bollerne. Hvis du er vild med Pulled pork så er det også helt fantastisk at komme i som fyld.

Har du en rest kød af en eller anden slags er det også perfekt at bruge i en baobolle.

Baoboller er helt ideel til frokost og aftensmad, men vil også være helt fantastisk på et buffetbord med forskellige små retter, gæsterne vil elske det.

Rigtig god fornøjelse 🙂

12 Baoboller til 4 personer
  • 2 ½ dl lunken vand
  • 20 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 30 gram smør
  • 450 gram hvedemel
Fyld
  • 3 kyllingebryst
  • 1/4 spidskål
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • frisk persille
Chilimayo
  • 1 dl mayonaise
  • 2 tsk sriracha

Baoboller

Smelt smør i en gryde og tilsæt vandet. Når vandet er lillefinger lunt, røres gæren ud i vandet.

Tilsæt salt og sukker.

Tilsæt hvedemelet og ælt dejen til en helt glat dej. Dejen skal være let klistret.

Lad dejen hæve tildækket i 1 time til dobbelt størrelse.

Del dejen i 12 klumper og tril dem først til boller rul derefter bollerne med en kagerulle til ovale flade boller på ½ cm tykkelse. Smør den ene halvdel med olie og buk den anden halvdel henover.

Lad baobollerne hæve i 10 minutter.

Kom bagepapir i bundene af din bambuskurv, der er to etager i en bambuskoger. Prik en masse huller i bagepapiret. Kom dine baoboller ned i kurvene på bagepapiret. I den lille kan du have 2 boller i hver etage. Det vil sige at du kan dampe 4 boller ad gangen.

Kom lidt vand i en pande eller en wok, det er vigtigt at vandet ikke kommer op og rammer bollerne i den nederste etage på kurven, da bollerne skal dampes og ikke må komme i berøring af vandet.

Stil din bambuskoger ned i vandet og damp dine baoboller i 20 minutter.

Fyld

Krydder kyllingebrystet godt med salt og peber og steg det på panden i lidt olie i ca. 15 minutter. Riv kyllingen fra hinanden med to gafler, som du vil gøre med pulled pork.

Snit spidskål fint.

Skær agurken i skiver.

Skær tomaterne i små tern.

Pil rødløget, halver det og skær det i tynde skiver.

Skyl persillen og pluk den i stykker.

Chilimayo

Rør mayonaisen med sriracha saucen.

Tag en baobolle og åben den. Smør den på begge indersider med chili mayo og fyld den med Plukket kylling, snittet spidskål, agurkeskiver, rødløg og tomater. Top til sidst med den friske persille.

Et tip !! Har du for eksempel en rest kylling fra en dag du har lavet helstegt kylling, måske min Butterfly kylling med persille og hvidløg 😉 er det helt perfekt at pille kødet fra benene og bruge som fyld i baobollerne.

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *