Pulled pork
Pulled pork er noget vi indimellem laver da min familie er helt vilde med det. Så får vi det i en burgerbolle med coleslaw og agurkesalat, opskrifterne på de to ting kan du også finde her på hjemmesiden. Pulled pork er noget man sætter i ovnen om morgenen og så er den klar til aftenmad 🙂
- 2 kg nakkefilet
- 4 spsk grillkrydderi
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk cariennepeber
- 2 spsk paprika
- 1/2 liter god æblejuice
I ovnen:
Krydderierne blandes og nakkefileten vendes i dem så den er helt dækket af krydderierne
Læg nakkefileten på en rist med en bradepande under med vand i
Kom nakkefileten ind i ovnen ved 110 grader i minimum 8 timer. Nakkefileten skal have en kernetemperatur på 95 grader før den er klar til at blive trukket fra hinanden med to gafler og vendt i æblejuice. Din pulled pork er nu klar til at komme i en burger.
På grillen:
Hvis du vil lave din pulled pork på grillen skal du tænde grillen på det laveste du kan så grillen får en temperatur på 110-130 grader
Tag 3 foliebakker og bank den ene flad, stil dernæst den anden foliebakke ovenpå og tryk siderne lidt ind (for at den sidste foliebakke kan stå ovenpå uden at den falder ned i) Kom nu vand i.
Tag så den sidste foliebakke og prik nogle huller i den med en kniv og stil den ovenpå bakken med vand i og læg nakkefileten heri.
I grillen skal nakkefileten også have minimum 8 timer eller til den har en kernetemperatur på 95 grader