Fedtfattige retter,  Opskrifter,  Salater & Tilbehør,  Vegansk & Vegetar

Salatbowl med risnudler og peanutbuttersauce

image_print

Jeg elsker salatbowler, hvor man selv kan komme lige de grønsager i som man kan lide og så er der i min verden ikke noget bedre end peanutbuttersauce, det er lige før at jeg kan spise det til alt. Det som giver flest kalorier i denne ret er peanutbuttersaucen, så har man brug for en mere fedtfattig ret, kan man erstatte den med en mager cremefraiche dressing eller slet ingen dressing. Peanutbutter har dog et højt indhold af protein og er derfor også med til at mætte 🙂

4 personer

557 kcal pr portion

Bowl:

  • 200 gram risnudler
  • 1 avocado
  • 200 gram grøn spidskål
  • 200 gram rød spidskål
  • 100 gram snack peber
  • 100 gram grønne asparges
  • 50 gram forårsløg
  • 200 gram gulerødder
  • 100 gram broccoli
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 lime

Peanutbuttersauce:

  • 100 gram peanutbutter
  • 165 ml kokosmælk (lille dåse)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 3 tsk soya
  • 2 tsk sriracha sauce
  • 1 tsk limesaft

Bowl:

Kog risnudler efter anvisning på pakken

Snit spidskålen fint. Skær snackpeberen og gulerødderne i tynde strimler. Skær avocadoen i skiver. Knæk enderne af de grønne asparges og kog den i 2 minutter og skyl dem derefter i iskold vand og skær dem i 0,5 cm stykker. Snit forårsløgene fint. Skær broccolien i små buketter. Hæld lagen fra de sorte bønner og skyl dem.

Alle ingredienserne er nu klar til at blive anrettet i skåle eller du kan blande alle ingredienserne til en blandet salat. Skær limen i både og læg dem på salaten

Peanutbuttersauce:

Kom alle ingredienserne i en gryde og pisk det godt sammen samtidig med at du varmer det op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *