Dressinger & dyppelse,  Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Rødvinssauce

image_print

Rødvinssauce er super lækkert til en god steg eller bøf. Ofte tænker man uha, det er besværligt at lave, men ved du hvad, det er det på ingen måde. Saucen passer sig selv til du lige skal jævne den lidt og smage den til og forarbejdet er næsten for nemt. Så fortvivl ikke, du har her den bedste og nemmeste opskrift på rødvinssauce.

Noget af det som er med til at gøre en rødvinssauce god er de friske krydderurter og heldigvis kan man købe dejlige krydderurter hele året rundt her i Danmark.

Jeg har lavet en opskrift til hvis du skal servere den til en god bøf og ikke har noget stegesky du kan bruge og så er der et eksempel på hvis du har noget stegesky fordi du skal serverer den til en steg.

Bon appetit 🙂

Rødvinssauce til 4 personer

Rødvinssauce uden stegesky

  • 4 dl vand
  • 2 dl rødvin
  • 2 oksekøds bouillon, knorr’s Fond “du chef”
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 løg
  • ½ dl piskefløde
  • peber
  • eventuelt salt
  • Maizena til jævning

Rødvinssauce med stegesky

  • 2 dl vand
  • 1 dl rødvin
  • 1 oksekødsbouillon, knorr’s Fond “du chef”
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 løg
  • ca. 2 dl stegesky, hvor der er tilsat rødvin
  • ½ dl piskefløde
  • peber
  • eventuelt salt
  • maizena til jævning

Pil løget og skær det i både og kom dem i en gryde sammen med den friske rosmarin og timian.

Tilsæt vand, rødvin og oksebouillon og kog det hele op.

Lad det stå og småsimre i 15 minutter.

Si din fond, kog den op igen. Hvis du har stegesky fra en steg, si her den med i din fond.

Jævn saucen lidt med maizenajævning, bestående at maizena rørt op med vand.

Tilsæt piskefløden og lidt kulør og kog saucen kort op.

Smag til med peber og eventuelt salt

Mangler du opskriften på en god steg at servere din rødvinssauce til så kan du finde opskriften på langtidsstegt kalveculotte her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *