Okse & Kalv,  Opskrifter

Langtidsstegt kalveculotte

image_print

Langtidsstegt kalveculotte er en tilberednings form jeg klart kan anbefale. Kødet bliver virkelig lækkert og mørt. Det der er vigtigt ved langtidsstegt kalveculotte er hvile tiderne. Det er det i det hele taget når man steger hele stykker kød eller steak. Hvis du skære i en steg eller steak lige når det kommer ud af ovnen og du ikke giver det lov at hvile vil kødet, som ellers måske er dejlig rosastegt meget hurtigt blive gråt og kedeligt. Så lad endelig dit kød hvile og du vil få det bedste resultat.

Her hjemme er vi vilde med okse og kalvesteg, men vi hælder mest til kalvekød. Kalvekød går man aldrig fejl af med hensyn til mørhed. denne opskrift kan du dog bruge til både okseculotte og kalveculotte.

Når du giver dig i kast med at lave denne langtidsstegt kalveculotte skal du beregne en tilberedningstid på mellem 4 og 5 timer. Så start ved 13 tiden og du har maden klar til kl 18. I den første stegning af culotten skal den nå en temperatur på 55 grader hvorefter den skal ud og hvile i 1 time. Syntes du at den er blevet for hurtig færdig til hvornår den skal serveres, kan du sagtens lade den hvile ekstra inden at den får et skud i ovnen til sidst.

Ved en kernetemperatur på 55-58 grader opnår du en flot rosastegt kalveculotte 😊

ca 6 personer
  • 1,4 kg kalveculotte
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • salt

Afpuds kalveculotten for sener og ris nogle tern i fedtet.

Blend hvidløg og olie og rør den tørrede timian i. Pensel fedtet med olien og drys den med salt.

Kom culotten i en bradepande og hæld vand ved, så der er vand ca 1-1 1/2 cm op på stegen.

Tænd ovnen på over og undervarme 75 grader. Når ovnen er varm kommes bradepanden med stegen ind i ovnen. Har din ovn et indbygget stegetermometer, stikkes termometeret i det tykkeste stykke på culotten og temperaturen som til stegetermometeret indstilles til at stegen skal være 55 grader.

Efter ca 3-4 timer har culotten nået en kernetemperatur på 55 grader. Tag culotten ud af ovnen og lad den hvile på køkkenbordet i 1 time.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Kom culotten ind i den varme ovn i ca. 15 minutter til den har opnået en kernetemperatur på 55-58 grader.

Tag culotten ud af ovnen og lad den igen hvile i 15 minutter.

Din langtidsstegte kalveculotte er nu klar til at blive skåret og serveret.

Velbekomme 😊

langtidsstegt kalveculotte

Forslag til tilbehør til din langtidsstegt kalveculotte kunne være Hvidløgshasselback kartofler og Verdens nemmeste barbequesauce

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *