Kartoffeltilbehør,  Opskrifter,  Vegansk & Vegetar

Hvidløgshasselback kartofler

image_print

Hasselback kartofler er en rigtig god måde at tilberede kartofler på, hvis du spørger mig. Det er måske lidt 80èr agtigt men den holder stadig. Om man ville have smurt dem ind i smør, hvidløg og persille i 80èrne, så man fik hvidløgshasselback kartofler, det tror jeg ikke 🙂

Jeg syntes måske der har været lidt stille omkring hasselback kartofler, da der har været så mange andre og nye måder at lave kartofler på, så den har været lidt glemt, men nu fornemmer jeg at den er ved at få et come back og her har du min version med hvidløg og persille.

Det er vigtigt når du skal lave hvidløgshasselback kartofler at du sørger for at kartoflerne du bruger er nogenlunde lige store ellers ender det med at nogle er meget før færdig end andre og så bliver kvaliteten af dem meget forskellige. Så se om du ikke kan finde en pose med nogenlunde lige store kartofler i. De kartofler som jeg brugte i denne opskrift var på størrelse med et æg 🙂

Jeg syntes at det ideele er at servere hvidløgshasselback kartofler til noget kød eller fisk som ikke er marineret i alle mulig krydderier, da smagene så kan flyde helt sammen. De er klart velegnet til kød eller fisk som er helt neutral og så er det mere kartoflen som er i centrum 🙂

4 personer
  • 1 kg kartofler
  • 50 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • groft salt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Skræl, hvis nødvendigt, kartoflerne.

Lav snit i kartoflerne. Lav så mange snit som muligt. Snittet skal ikke være dybere end at kartoflen stadig kan holde sammen i bunden. Så cirka 1 cm fra bunden.

Du kan lægge en grydeske på hver langside af kartoflen, det gør at du ikke kan komme til at skære hele vejen igennem kartoflen og du vil skære ned i grydeskeerne i stedet.

Fordel kartoflerne med snitsiden opad og kom dem i ovnen i ca 40 minutter, til de er ved at være møre

Smelt smørret i en gryde og pres hvidløget igennem en hvisløgspresser ned i smørret. Hak persillen og kom den ned i gryden til smør og hvidløg

Efter de 40 minutter, tag da kartoflerne ud og pensel dem med hvidløgssmørret og drys dem med groft salt og kom dem tilbage i ovnen igen i 10-15 minutter

Prøv også:

Kartoffelvaffel

Krydrede og sprøde kartofler

Mini hasselback kartofler

Hvidløgshasselback kartofler
Hvidløgshasselback kartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *