Kartoffeltilbehør,  Opskrifter

Mini hasselback kartofler

image_print

Hasselback kartofler var noget vi lavede meget i mine yngre dage, men de har ligesom haft en pause væk fra spisebordet. Vi får tit små stegte kartofler som tilbehør til et stykke kød, og det fik mig til at tænke på den gode gamle hasselback kartoffel, jeg syntes faktisk også at det ser lidt fancy ud at de små kartofler har fået et lille mønster. En ekstra bonus er at når man laver disse snit i, så skal de ikke have så lang tid i ovnen 🙂

4 personer

  • 800 gram små kartofler
  • ca 1/2 dl smagsneutral olie
  • salt

Vask kartoflerne godt og lav et snit halvejs igennem kartoflen først midt i på langs og derefter 2-4 snit på den anden led alt afhængig af kartoflens størrelse

Kom derefter olien i en skål og kom kartoflerne derned og vend dem godt rundt, så der er olie på hele kartoflen og kom dem med snittene opad på en bageplade. Drys kartoflerne med salt

Kom kartoflerne i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft i 20-25 minutter til kartoflerne er flotte gyldne og kartoflerne er klar til at blive serveret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *