
Græske frikadeller
Jeg er voldsom vild med græskmad. Det har alle de elementer i deres mad som jeg elsker. Græske frikadeller er ingen undtagelse. Oftest tror jeg at græske frikadeller er lavet med oksekød eller lammekød. Jeg syntes dog at de kan laves med den slags kød som du holder mest af. Jeg har her lavet dem med halv kalv halv grisekød. Jeg kan godt lide dem med denne type kød, da jeg syntes at frikadellerne bliver knap så tørre ved at bruge kalv/gris.
Noget af det helt fantastiske ved græskmad er hvidløg, persille og feta og alle ingredienserne finder du i disse frikadeller. Feta er super lækkert i varm mad, da det er dejligt salt og giver en god smag til maden.
Til de græske frikadeller serverede jeg denne gang Grov tzatziki, kartoffelbåde og tomatsalat 🙂
4 personer, ca 20 små frikadeller
- 500 gram hakket gris/kalv
- 1 mellem løg
- 1 fed hvidløg
- ½ dl mælk
- 1 æg
- 1 håndfuld kruspersille
- 1 dl feta
- 3 spsk hvedemel
- ca. 1 tsk salt
- peber
Pil løg og hvidløg og blend det sammen med mælken.
Rør fars og salt sammen.
Tilsæt ægget og den blendede mælk.
Tilsæt hvedemelet.
Hak persillen fint og kom den i farsen sammen med fetaen, som du smuldre imellem fingrene.
Smag farsen til med salt og peber.
Varm en pande op med olie.
Form frikadellerne og kom dem på panden. Du kan enten lave få store frikadeller eller mange små frikadeller.
Kom ikke for mange frikadeller på panden ad gangen, da de så bliver kogt i stedet for stegt.
Server eventuelt kartoffelbåde, tomatsalat og grov tzatziki til dine græske frikadeller 🙂



Leverpostej
Du vil muligvis også synes om

Hamburgerryg i fad
august 9, 2019
Foccasia med soltørrede tomater og rosmarin
oktober 11, 2019