Fedtfattige retter,  Gris,  Jul,  Opskrifter

Leverpostej

image_print

Denne leverpostej er en af de fedtfattige af slagsen, uden spæk. Jeg er vokset op med denne her leverpostej og jeg elsker den.

Jeg kan rigtig godt lide hjemmelavet leverpostej, da man ved lige præcis hvad der er i den.

Før i tiden syntes man altid at det var lidt besværligt at lave leverpostej, fordi leveren skulle igennem kødhakkeren flere gange og spækken skulle også igennem kødhakkeren. Men sådan er det slet ikke med denne leverpostej. Her skal leveren bare i foodprocessoren og blendes helt fin, sammen med løg, hvorefter resten af ingredienserne skal piskes i.
Nemmere kan det næsten ikke blive.

Hvis du er mere til kyllingelever, så kan du bare erstatte griseleveren med kyllingelever.

På min arbejdsplads serverer vi ikke grisekød, så der laver vi den altid med kyllingelever og den smager også helt fantastisk 😊

Er der næsten noget bedre end hjemmelavet leverpostej med stegte champignon, bacon og syltede rødbeder og så oveni købet en fedtfattig leverpostej.

Nej vel 🙂

To 1/2 liters folieforme
  • 500 gram griselever
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1/2 løg
  • 65 gram hvedemel
  • 3 æg
  • 0,7 dl skummetmælk
  • 1 tsk salt
  • peber

Kom leveren i blenderen og blend det fint.

Tilsæt olien og løget og blend det med.

Kom den blendet lever i en skål og pisk æg, hvedemel og skummetmælken i. Hvis der er klumper af hvedemelet i levermassen, kom det da over i blenderen igen og giv det en hurtig omgang her. Der må ikke være melklumper i, da de også vil være der når den er bagt.

Tilsæt salt og peber

Kom levermassen i en smurt form eller i folieforme.

Bag leverpostejen i vandbad i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter.

Leverpostejen er færdig når den har en kernetemperatur på 75 grader.

Server din leverpostej med stegte champignon, bacon og hjemmesyltede rødbeder 😋

Leverpostej

Måske du også kunne være interesseret i Stegt pindsvin

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *