Desserter,  Jul,  Opskrifter

Kirsebærmousse

Reklame
image_print

Jeg elsker alt hvad der har med mousse og fromage at gøre og denne kirsebærmousse er ingen undtagelse. En rigtig juledessert, kan jeg vist godt tillade mig at kalde den. Dermed ikke sagt at den ikke vil kunne nydes en dejlig sommerdag, hvor kirsebærerne bugner i butikkerne.

Skal du have gæster og du gerne vil serverer en dessert som ikke kræver det store på dagen, så er denne kirsebærmousse helt perfekt. Moussen kan laves dagen før eller dagen før igen.

Denne kirsebærmousse har jeg anrettet i glas, da jeg er vild med portionsanretning, men du kan også sagtens lave den i en stor skål, hvor dine gæster kan tage den portion som de har lyst til 🙂

4 personer

Kirsebærmoussen:

  • 3 æg (brug evt past æggeblommer og hvider)
  • 75 gram sukker
  • 3 blade husblas
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl kirsebærsaft fra ét glas syltede kirsebær
  • Kirsebærrene fra ét glas syltede kirsebær

Mandelkrokant:

  • 25 gram mandler
  • 35 gram sukker
  • Lidt hvid chokolade

Kom husblassen i en skål og dæk den med kold vand og lad den stå i 5 minutter.

Del æggeblommer fra hviderne.

Pisk æggeblommerne til luftig æggesnaps med sukkeret.

Pisk æggehviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet uden at de render ud af skålen.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Si kirsebærerne fra saften. Husk at noget af saften skal bruges.

Fordel kirsebærerne i bunden af 4 glas

Tag den udblødte husblas op af vandet. Der må gerne hænge lidt vand ved. Smelt husblassen i en gryde og tilsæt kirsebærsaften.

Rør husblassen i æggesnapsen i en tynd stråle.

Vend flødeskummet ud i æggesnapsen. Der må ikke være klumper af flødeskum i moussen.

Vend til sidst de stiftpisket æggehvider i blandingen.

Fordel din mousse ovenpå kirsbærerne i de 4 glas og kom glassene i køleskabet i minimum 4 timer, gerne til dagen efter.

Mandelkrokant:

Smelt sukker ved middeltemperatur i en pande. Rør ikke for meget i det før end det er smeltet

Kom mandlerne på panden i det smeltede sukker og vend det rundt til sukkeret hænger ved mandlerne.

Kom mandlerne over på et stykke bagepapir. Hvis der stadig er lidt flydende sukker på panden hældes det ovenpå mandlerne.

Lad mandelmassen blive helt kold.

Hak mandlerne groft med en stor skarp kniv.

Hak den hvide chokolade groft

Pynt dine kirsebærmousse med mandelkrokant og den hvide chokolade

Og du har de lækreste desserter

Velbekomme:-)

Kirsebærmousse

Måske du også kunne være interesseret i Limefromage

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *