Kyllingegryde med ferskner
Kyllingegryde med ferskner er en dejlig frisk ret med en god rund smag. Den er virkelig cremet uden brug af fløde 🙂
Fersknerne i kyllingegryden smager helt fantastisk. Det søde til den lidt stærke chili er så lækkert. Derudover passer ferskner bare godt sammen med kokosmælk.
Det at jeg har kommet lidt cremefraiche i også er fordi at det giver en smule syre til den bløde og runde kokosmælk.
Derudover er det bare rigtig lækkert med de forskellige grønsager der er i retten, fersknerne og de dejlige krydderier. Jeg vil næsten kalde et en eksotisk ret her i de kolde måneder. Så kan du drømme dig lidt ned i varmen.
Jeg serverede ris til, men den vil også sagtens kunne serveres sammen med kartoffelmos eller pasta.
En meget nem ret at gå til så helt ideel til en travl hverdag 🙂
4 personer
- 3 kyllingebrystfilet ca. 400-450 gram
- ½ squash
- 1 løg
- ½ bundt forårsløg
- 1 rød snack peber
- 1 dåse ferskner ca 485 gram drænet vægt
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk chili fra flydende urter eller sciracha
- 1 tsk oregano fra flydende urter eller 1 spsk tørret
- 1 spsk paprika
- ½ dl barbequesauce
- salt og peber
Skær kyllingebrystfileterne i store tern.
Snit forårsløgene i ½ cm skiver.
Pil løget, halver det og skær det i tynde skiver.
Skær squashen i små tern.
Halver snack peberen, fjern kernerne og skær det i skiver.
Hæld juicen fra fersknerne og skær dem i tern.
Kom lidt olie på panden og steg kyllingestykkerne til de har en flot gylden og sprød stegeskorpe. krydder med salt, peber og paprika.
Tilsæt forårsløg, løg, squash og snackpeber og steg det med.
Bland kokosmælk, cremefraiche, barbequesauce, flydende chili og flydende oregano og hæld blandingen over kylling og grønsager.
Lad retten koge i 5 minutter og tilsæt fersknerne. Lad det koge yderligere 2 minutter.
Din kyllingegryde med ferskner er nu klar til at blive serveret med enten ris, pasta eller kartoffelmos 🙂
Måske du også kunne være interesseret i min opskrift på One Pot