Jul,  Kager,  Morgenmad,  Opskrifter

Churros

image_print

Churros er noget de unge mennesker hjemme hos er vilde med. De blev introduceret til churros da de var små på en ferie på Tenerife og nu er det bare sådan at når vi er i Spanien på ferie så står den på churros til morgenmad. Så den anden dag skulle de lige forkæles i weekenden og du skal da heller ikke snydes for denne opskrift. Man skal lige øve sig lidt, på at lave disse churros ned i olien. Men du må ikke give op, det kommer lige pludseligt og dine churros smager godt uanset formen 🙂

10-11 churros

  • 1,75 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 30 gram smør
  • 90 gram hvedemel
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 90 gram æg
  • Smagsneutral olie

Varm smør, vand, vaniljesukker og salt op til kogepunktet og tilsæt melet så du laver en smørbolle. Pisk melbollen godt igennem så du har en glat dej. Kom dejen over i en skål og lad den køle af i ca 15 minutter, til du kan stikke fingeren ned i dejen uden at den er varm.

Tag en håndmixer og pisk i dejen samtidig med at du tilsætter æggene lidt ad gangen. Når du har en ensartet dej, kommer du dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl

Varm noget olie op i en gryde så det dækker en 5-8 cm op ad kanten. De kan også steges i en frituregryde. Olien skal være så varm at det syder omkring en tandstikker eller lignende.

Sprøjt nu en hestesko ned i olien og skær dejen af ved tyllen. Hjælp dejen til at forme en hestesko nede i olien ved at holde enderne sammen med en kniv, det er bare lige ind til dejen har sat sig. Steg dine churros i 4-5 minutter

Kom de færdig stegte churros over på en tallerken med køkkenrulle, så fedtet kan rende fra churrosene

Drys dine churros med flormelis ved serveringen
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *