Fedtfattig sommerdessert
Her om sommeren lever vi som regel rigtig godt med masser af lækker mad, drikke og is, så indimellem har man brug for at få noget der er lidt fedtfattigt. Her har du et forslag til en lækker fedtfattig dessert 🙂
4 personer
- 2 dl drænet yoghurt
- 2 tsk ahornsirup
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl hyldeblomstsaft
- 2 blade husblas
- 25 gram mandler
- 25 gram nødder
- mørk chokolade
Kom husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter eller til den er blød
Rør den drænet yoghurt med ahornsirup og vaniljesukker og fordel yoghurten i 4 dessertglas eller vinglas.
Kom hyldeblomstsaften i en gryde og tag husblassen op af vandet og vrid den let og kom det over i hyldeblomstsaften. Tænd for gryden og rør rundt i gryden indtil husblassen er smeltet. Kom saften over i en skål og kom den i køleskabet i ca 5 minutter. Hold øje med saften og rør i den indimellem så den ikke stivner helt. Når saften er blevet en lille smule tyk, fordeles saften over den drænet yoghurt i de 4 skåle og kom dem i køleskabet til gelen er stivnet i ca. 1 time. Hvis gelen alligevel stivner for meget for dig kan du altid varme den op i gryden igen og starte forfra
Rist nødderne på en tør pande, køl dem ned og hak dem.
Pynt desserterne med de hakket nødder og hakket chokolade lige inden servering. Hvis der stadig er blomster på hyldeblomsttræerne kan du tage og pynte med lidt blomster det ser rigtig smukt ud syntes jeg