Spaghetti alfredo
Spaghetti alfredo er en italiensk pastaret, hvor smagen af parmesan er den alt dominerende. Det er ikke en pastaret som svømmer i sovs, men derimod en pastaret, hvor den hvide flødesovs hænger fast i spaghettien. Alfredo er hvis det er helt rigtigt lavet med fettuccine, båndpasta. Men jeg syntes at min Alfredo skulle laves med spaghetti 🙂
Det er en meget nem ret at lave. Perfekt til en travl hverdag, men også virkelig velegnet til når man får gæster, da den har en helt fantastisk smag og så syntes jeg også det er en flot ret at servere. Dine gæster vil elske det.
Spaghetti alfredo er oprindeligt en vegetarisk ret, men man ser også at der indimellem er blevet tilført kød til retten i form af kylling. Personligt syntes jeg ikke at den behøver nogen form for kød. Jeg syntes at den har så meget smag i sig selv at det ikke er nødvendigt.
Den store mængde af parmesan giver en masse umami til retten.
Prøv det du bliver helt sikkert ikke skuffet 🙂
4 personer
- 400 gram spaghetti
- 2 spsk smør
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde persille
- 2 dl mælk
- 2 dl piskefløde
- 100 gram parmesan + lidt til at komme på ved servering
Kog spaghetti efter anvisning på pakken
Skær løget i små tern og pres hvidløg igennem en hvidløgspresser
Hak persillen fint
Smelt smørret på en pande eller i en wok og tilsæt løg og hvidløg. Steg kun løggene til de er møre og gennemsigtige, de må ikke tage farve
Tilsæt mælk, fløde og parmesan og kog sovsen op.
Tilsæt persillen
Hæld vandet fra spaghettien og kom den over i sovsen og vend det hele rundt. Lad det småsimre med i et par minutter, hvilket får sovsen til at hænge ved spaghettien
Dit Spaghetti alfredo er nu klar til at blive serveret med revet parmesan og lidt hakket persille on the top
Velbekomme 🙂
Er du vild med pasta så prøv også Pasta aglio e olio (spaghetti med hvidløg og olie)