Tabouleh
Tabouleh er en virkelig lækker og smagfuld salat. Tabouleh er efter min mening et lækkert tilbehør til alt stegt kød, men er også perfekt hvis du bare har lyst til en salat med et stykke brød til.
Det fantastiske ved tabouleh er alle de dejlige smage der er i den. De friske og sprøde grønsager og smagen af syden som jeg syntes at der er i mynte 🙂
Bulgur som der er i tabouleh minder meget om ris, men er et sundere alternativ end ris.
Hjemme hos os har vi ofte spist tabouleh til frikadeller af grisekød, kyllingefrikadeller og til köfta. Men som sagt er den velegnet til faktisk alt, det kunne også være stegt kylling, svinekød eller oksekød. Så alt i alt en allround salat 🙂
4 personer
- 3 dl bulgur (rå)
- ½ agurk
- 250 gram cherrytomater
- 3 forårsløg
- ½ rødløg
- 22 mynteblade
- 1 lille håndfuld persille
- 2 spsk olie
- salt og peber
Kog bulguren efter anvisningen på posen. Når bulguren er færdigkogt skylles den i kold vand.
Skær agurken, rødløget og cherrytomaterne i små tern.
Snit forårsløget i tynde skiver.
Hak mynte og persille fint.
Bland alle grønsagerne i den kogte bulgur og tilsæt olien og krydder taboulehen med salt og peber
Måske du skal have kyllingefrikadeller til din tabouleh ?
Du kan finde opskriften på kyllingefrikadeller her