Opskrifter,  Pasta

Pasta i tomatsovs med burrata

image_print

Jeg er vild med pasta sammen med tomatsovs, så derfor skulle jeg selvfølgelig også have en opskrift på pasta i tomatsovs med burrata her på bloggen. Burrata er en virkelig lækker italiensk ost som er perfekt på pastaretter og pizza. Den minder meget om mozzarella men er meget mere blød i det og smelter derfor nemt ud over den varme pastaret.

Pasta i tomatsovs med burrata er en meget nem ret som ikke tager lang tid at bikse sammen. Har du en kød fri dag i løbet af ugen så kunne denne vegetariske pastaret være et rigtig godt bud med en god frisk sprød salat til 🙂

4 personer
  • 400 gram pasta
  • 50 gram løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram tomatpurè
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 spsk paprika
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk timian
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk purløg
  • salt og peber
  • 1 buretta

Kog pastaen efter anvisningen på posen.

Pil løget og skær det i små tern.

Pil hvidløget og riv det fint eller kom det igennem en hvidløgspresser.

Kom lidt olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg og steg det til løggene er gennemsigtige. De må ikke tage farve.

Tilsæt tomatpurèen og “brænd” det af. Ved at stege tomatpurèen får du den bedste smag ud af den.

Tilsæt paprika og kokosmælk og piske det hele godt sammen.

Tilsæt den revet parmesan og smag sovsen til med salt og peber.

Snit basilikum og purløg fint.

Vend den kogte pasta i tomatsovsen.

Kom de friske krydderurter i tomatsovsen (gem lidt til at pynte med til sidst)og vend det rundt.

Kom pastaretten i den skål du vil servere den i.

Placer burretaen i midten og pynt med de sidste friske krydderurter.

Pasta i tomatsovs med burreta
Pasta i tomatsovs med burreta
Pasta i tomatsovs med burreta

Måske du også kunne være interesseret i Pastaret ala carbonara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *