Nytår,  Opskrifter

Nytårsur i kransekage

image_print

Nytårsaften 2020 lavede jeg for første gang et nytårsur i kransekage og det blev faktisk meget godt, hvis jeg selv skal sige det 🙂 Det er faktisk slet ikke så svært at lave et nytårsur i kransekage og samtidig er det ret sjovt og meget tilfredsstillende at kunne servere et flot nytårsur man selv har bagt.

Du kan vælge at designe dit eget ur på en papskive eller du kan printe et ud fra nettet, hvilket jeg gjorde 🙂

Èt nytårsur
  • 300 gram ren rå marcipan
  • 35 gram sukker
  • 40 gram flormelis
  • 20 gram æggehvide

Pynt

  • flormelis og æggehvide
  • Mørk chokolade til at samle ringene med

Rør marcipanen med sukker og flormelis.

Rør æggehviden i. Det er vigtigt når man skal lave en opsats i kransekage at marcipanmassen ikke er for blød, da kransekagen så vil flade for meget ud under bagningen. Det er ved en opsats vigtigt at kransekagen holder formen.

Lav nu to klumper kransekagemasse på 130 gram hver og del resten i to lige store klumper.

Start med at rulle de to klumper på 130 gram til to lang pølser på hver 39 cm. Pres pølserne lidt ind i toppen, så pølsen bliver lidt trekant formet. Lav hver pølse til en ring.

Gør det samme med de to små klumper kransekage. Rul dem til to pølser der har samme tykkelse som de store ringe, lav dem lidt trekant formet og sammel dem til en ring.

Kom cirklerne af kransekage på bagepapir på en bageplade på et stykke bagepapir.

Bag dine kranskageringe i ovnen ved 200 grader over og undervarme på midterste rille i ovnen i 12-14 minutter.

Kransekagen skal have en flot gyldenbrun farve.

Lad kransekageringene blive helt kolde.

Sådan samles dit nytårsur i kransekage:

Kom flormelis i en skål og tilsæt lidt æggehvide ad gangen og rør en meget tyk glasur. Hvis glasuren er for tynd vil den flade for meget ud på kransekagen.

Kom glasuren i en sprøjtepose, hvor du klipper et lille hul.

Sprøjt glasur på ringen udefra og ind i zig zag hele vejen rundt.

Lad glasuren tørre helt, så den er helt hård.

Lav dit eget ur eller print et ur ud fra nettet (hvilket jeg gjorde) og klip det så det passer i mellem de to store ringe.

Smelt chokoladen og sprøjt i en tynd stråle på bagsiden af den ene af de store ringe. Sæt de to store ringe sammen med uret imellem og lad det tørre helt, så urskiven er “limet” helt sammen.

Sprøjt i en tynd stråle smeltet chokolade på oversiden af den ene af de små ring og kom den anden lille ring ovenpå. Begge ringene vender med glasur siden opad.

Når chokoladen er størknet på begge sæt kransekage, kom da en klat smeltet chokolade i hver side hvor urskiven sidder fast på de små ringe og lad det igen tørrer helt.

Du har nu et flot hjemmelavet nytårs ur i kransekage til at serverer nytårsaften.

Nytårsur af kransekage med som står på et sølvfad omgivet af sorte serpentiner. Der står to glas champagne bagved

Måske du også kunne have lyst til at prøve disse profiteroles med nougatfyld til din nytårsaften. Opskriften finder du her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *