Bagning,  Desserter,  Opskrifter

Kajkager

image_print

Jeg elsker Kajkager og derfor fik jeg selvfølgelig lyst til at lave mine egne Kajkager. Nu skal man huske på at jeg ikke er konditor når man ser på billederne, men jeg syntes faktisk at det lykkedes okay godt 😉

Normalt er der en fluffy smørcreme i en Kajkage. Jeg har dog valgt at lave en blanding af smørcreme og flødeostecreme, som dog stadig er fluffy, da jeg er vild med smagen af flødeostecreme og jeg syntes at det passer rigtig godt til kagen at det ikke er ren smørcreme, men at der er lidt neutral flødeost smag i.

Da vi nu er tæt på halloween og jeg laver disse Kajkager kunne jeg lige så godt eksperimenterer lidt med halloween kajkager også. Det blev så til disse orange, ja hvad skal man kalde dem. Flagermuskager ? De er måske ikke så scary at se på, men den orange farve gør dem da halloween agtige

Når du stikker bundene ud, er der nogle udenoms rester af bund, som du kan fryse ned og bruge på et senere tidspunkt til at lave trøfler af. En opskrift på trøfler kan du finde her

Rigtig god fornøjelse og Happy Halloween 🙂

Ca. 8 Kajkager/halloweenkager

Bund:

  • 2 æg
  • 75 gram sukker
  • 75 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver

Fyld:

  • 200 gram smør
  • 100 gram flødeost naturel
  • 12 spsk flormelis

Overtræk:

  • 150 gram marcipan

Øjne:

  • ½ æggehvide
  • flormelis til du har en tyk konsistens, ca 1½-2 dl

Vinger og bund:

  • ca 150-200 gram chokolade

Bund:

Pisk æg og sukker hvidt.

Bland hvedemel og bagepulver og vend det i æggemassen

Bred det ud på et stykke bagepapir i en rektangel på ca 20 x 25 cm.

Bages på nederste rille ved 175 grader, over og undervarme i ca 25 minutter

Lad bunden køle ned og stik 8 runde bunde på 6 cm i diameter

Fyld:

Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt flødeosten og pisk det til du har en luftig skum. Kom fyldet i en sprøjtepose uden tyl

Fordel fyldet på de 8 bunde

Overtræk:

Farv marcipanen enten orange eller grøn alt afhængig af hvilke Kajkager du laver og rul den ud imellem to stykker bagepapir eller imellem to stykker plastik (fryseposer) og lav 8 cirkler på en diameter på 9 cm og betræk dine kajkager med dem. Lav et snit på den ene side af Kajkagen med en kniv som er Kajkagens mund

Øjne:

Pisk flormelis i æggehviden til du har en tyk masse, som du kan sprøjte øjne med på marcipanen overtrækket

Vinger til halloween kagerne:

Smelt chokoladen over vandbad og kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul

Tegn dine vinger med en blyant eller kuglepen på et stykke bagepapir og læg en frysepose ovenpå. Sprøjt den smeltede chokolade efter stregerne på vingerne og lad den tørrer helt

Dyp bunden af kajkagerne i chokoladen og stil kagerne på enten bagepapir eller en frysepose til chokoladen stivner

Sprøjt to små klatter indeni det hvide på øjnene

Når vingerne er stivnet, limes de fast på ryggen af kajkagen med smeltet chokolade

Orange halloween Kajkage
Grøn kajkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *