Desserter,  Opskrifter

Kanelis

image_print

Jeg har mange favorit smage når det gælder is, men kanelis er klart en af dem. Kanelis kan spises alene men den er også helt perfekt at serverer til en Æble crumble med kanelis.

Jeg har lavet denne portion kanelis på en ismaskine, men jeg har lavet en opskrift til hvordan du gør med en ismaskine og hvordan du gør uden.

Jeg fik selv en ismaskine i fødselsdagsgave i år og den har kørt uafbrudt siden. Men anskaffer man sig en ismaskine vil jeg også sige at den skal bruges, da den for det første ikke er billig i anskaffelse og så fylder den lidt, så den skal have sin plads enten på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Normalt er opskrifter på hjemmelavet is lavet på sødmælk og fløde, men jeg har lavet min kanelis med skummetmælk, da det er det vi normalt drikker og jeg må sige at jeg kan rigtig godt lide det, at isen ikke er så fed, så jeg kan klart anbefale at bruge skummetmælk. Er du mere til den mere fede is, så udskifter du bare skummetmælken med sødmælk 🙂

Cirka 750 ml kanelis
  • 6 æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 dl skummetmælk
  • 3 dl piskefløde
Med ismaskine

Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps.

Tilsæt kanel og pisk det til det er helt fordelt i æggesnapsen.

Varm mælk og piskefløde op til 82 grader. Tag det af varmen og pisk æggesnapsen i den varme fløde og derefter i en skål og lad ismassen køle lidt ned.

Kom den afkølet ismasse i ismaskinen og lad det kører i 60 minutter.

Kom den færdige kanelis over i en beholder og kom den i fryseren til den skal spises.

Uden ismaskine

Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps.

Tilsæt kanel og pisk det til det er helt fordelt i æggesnapsen.

Varm mælk og piskefløde op til 82 grader.

Kom æggesnapsen i den varme fløde og pisk det godt sammen. Varm ismassen op til 82 grader imens du stadig pisker i det. Det er vigtigt at ismassen ikke kommer over de 82 grader, da den så kan skille. Ismassen vil begynde at tykne når den når de 82 grader.

Hæld den færdige ismasse i en beholder og lad det køle ned.

Kom den afkølet ismasse i fryseren og sørg for at røre i det jævnligt under nedfrysningen.

Kanelis i en flamingobakke set oppefra. Den står på en bambus måtte og der ligger en guldske ved siden af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *