Fjerkræ,  Opskrifter,  Pasta

Ovnbagt pastaret med kylling og tomatsovs

image_print

Denne pastaret blev skabt en dag hvor grønsags skufferne bugnede af forskellige grønsager, hvor der kun var taget lidt af hver slags de forgående dage og hvis jeg selv skal sige det så blev den faktisk ret lækker. De grønsager som jeg har brugt kunne som sagt sagtens være andre slags grønsags rester som du har i din grønsags skuffe. En god måde at tænke madspild på 🙂

4 personer

  • 400 gram kyllingebrystfilet
  • 400 gram fuldkornspasta ( rå )
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rød snackpeber
  • 200 gram gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 10 cherrytomater
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk sriracha
  • 6 dl vand
  • salt og peber
  • 200 gram revet mozzarella

Skær kyllingebrystfileten i tern ca 2 x 2 cm og steg dem i lidt olie på panden til de har fået lidt stegeskorpe.

Bræk enderne af de grønne asparges og skær dem i stykker på 0,50 cm. Skær snackpeberen i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Skær løget i tern og hak hvidløget fint. Riv ingefær på et rivejern.

Kom lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg lidt. Tilsæt karry og paprika og derefter de hakkede tomater, cherrytomaterne, ingefær, sriracha og vand og lad det koge i ca 10 minutter. Blend sovsen så du får en klumpefri sovs og smag sovsen til med salt og peber.

Fordel pasta, kylling og alle grønsager i et ildfastfad. Hæld sovsen henover. Sørg for at pastaen ikke stikker over sovsen, da de så bare bliver til sådanne nogle hårde pinde. Kom fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 40 minutter (smag på en pasta om den er kogt, ellers giv retten lidt mere). Kom den revet ost over retten og kom den tilbage i ovnen i 10 minutter

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *