Opskrifter,  Supper,  Vegansk & Vegetar

Mexikansk suppe (vegetarisk)

image_print

En dejlig krydret og mættende suppe, tænker du at der mangler noget kød, så er der masser bønner og kikærter som mætter rigtig godt. Chili kan variere meget i hvor stærke de er, jeg har skrevet 1/2 chili i min opskrift men syntes du at den skal være stærkere kan du altid tilføre mere. Laver man en dag mexikansk tema til aftensmaden er denne suppe en fantastisk starter, hvor man så derefter kan få lækre burritoes, guacamole, nachoes osv. Hvis suppen skal bruges til en starter, vil jeg tro at den sagtens kan række til 6 personer 🙂

4 personer

  • 100 gram porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk oregano
  • 1/2 rød chili
  • 1 1/2 tsk spidskommen
  • 1 1/2 tsk stødt koriander
  • 100 gram grønne bønner (haricots verts)
  • 1 snack peber
  • 1 dåser hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 9 dl vand
  • 2 grønsagsbouillon terninger
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kidney bønner
  • salt, peber
  • limesaft fra en limefrugt
  • 1 håndfuld frisk koriander

Tilbehør:

  • cremefraiche og frisk koriander

Halver porren og snit den fint, skær hvidløg og peberfrugt i små tern. Fjern kernerne fra chilien og hak den meget fint. Skær de grønne bønner i mindre stykker. Svits alle grønsagerne i lidt olie i en gryde. Tilsæt paprika, spidskommen, oregano og koriander og derefter de hakkede tomater, tomatpure, vand og bouillonterningerne.

Lad suppen koge i 10- 15 minutter og smag den til med salt, peber og limesaft.

Hæld væden fra kidney bønner og kikærter og skyl dem i koldt vand, kom dem i suppen og lad den koge med i yderligere 5-10 minutter.

Hak den friske koriander groft og drys den på suppen ved servering og servere cremefraiche og nachoes til

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *