Marineret sommer kartoffelsalat
Sæsonen for nye kartofler er på sit højeste og der er ikke noget lækre end kartoffelsalat med nye kartofler. Derfor får du her opskriften på den lækreste marineret sommer kartoffelsalat, med nye kartofler, ærter hvor du kan vælge at bruge frosne ærter eller friske ærter, sprød salat, forårsløg og rødløg, rød peber, rosiner, capers og oliven. Hele herligheden er vendt i den lækreste vinaigrette med en skøn smag af olie, dijonsennep, honning og citron. Til slut er den marineret sommer kartoffelsalat toppet med ristede pinjekerner.
En marineret kartoffelsalat der emmer af sommer og sol.
Jeg har valgt at komme capers i denne kartoffelsalat, da de giver en helt fantastisk smag til kartofler og grønsager.
Rosinerne giver en sødme til salaten som er helt fantastisk og oliven er bare lækkert og noget jeg forbinder med sommer.
Den marineret sommer kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til grillet kød eller fisk. Den er også meget velegnet til et buffetbord med forskellige retter.
Håber du kommer til at elske denne marineret sommer kartoffelsalat lige så meget som jeg 🙂
God fornøjelse 🙂
4 personer
- 600 gram nye kartofler
- 2 dl ærter
- 3 forårsløg
- 1 rødløg
- 1 rød peber
- 1 hjertesalat eller krølsalat
- 1 dl økologiske lyse rosiner
- 2 spsk capers
- sorte kalamata oliven
- 30 gram pinjekerner
Vinaigrette dressing :
- 1,5 spsk dijonsennep
- saften af en 1/2 citron
- 1 dl olie, den olie du syntes bedst om, jeg bruger solsikkeolie
- 1 spsk flydende honning
- 1/2 dl vand
- salt og peber
Vinaigrette :
Pisk dijonsennep, olie, citronsaft, honning og vand godt sammen og smag til med salt og peber.
Marineret sommer kartoffelsalat :
Kog de nye kartofler og pil dem for skræl. Lad dem blive helt kolde. Skær de kolde kartofler i mundrette tern.
Snit forårsløgene i fine tynde skiver.
Skær rødløg i små tern.
Skær den røde peberfrugt i små tern.
Skyl salaten godt og snit den fint.
Tø ærterne ved at hæld kogende vand på og hæld vandet fra med det samme eller bælg dem hvis du bruger friske.
Rist pinjekernerne på en tør pande.
Bland kartofler, forårsløg, rødløg, peberfrugt og salat godt med vinaigretten.
Tilsæt capers, oliven og rosiner og vend det hele sammen.
Kom den færdigblandet kartoffelsalat i en skål og pynt den med de ristede pinjekerner.
Måske du kunne være interesseret i opskriften på Lammekølle som vil være perfekt til denne marineret kartoffelsalat