Kager,  Opskrifter

Citronkage

image_print

Nu er det snart påske og der passer denne citronkage perfekt på kaffebordet. Dermed ikke sagt at du ikke kan server en citronkage på andre tider af året for det kan du sagtens. Det er en dejlig frisk og lidt syrlig kage.

Jeg har bagt min i en bradepande og skåret den i firkantede stykker, men du kan også sagtens lave den i muffins forme hvis du er mere til det.

På toppen har jeg pyntet den med citronglasur, lidt sukkerpynt, blå birkes og revet citronskal. ( husk altid at bruge økologisk citron når du bruger skallen)

Rigtig god fornøjelse 🙂

Èn bradepande 21 x 27 cm
  • 200 gram smør, stuetemperatur
  • 175 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl citronsaft
Pynt
  • glasur af flormelis, citronsaft og eventuelt vand
  • Sukkerpynt
  • blå birkes
  • Evt. revet økologisk citronskal

Rør smør og sukker godt sammen.

Tilsæt èt æg ad gangen.

Tilsæt citronsaft og rør det hele godt sammen.

Bland alle de tørre dele: hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og kom dem i dejen og rør det godt sammen til du har en glat dej.

Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn i cirka 40 minutter eller til der ikke hænger dej ved når du stikker i midten af kagen med for eksempel en tandstik.

Lad kagen køle ned inden at du pynter den med citronglasur, blå birkes, sukkerpynt og citronskal

Et stykke citronkage på en hvid tallerken med en guld gaffel. I baggrunden er der et spækbræt med mere kage på.
En tallerken med et stykke citronkage på og et spækbræt med resten af citronkagen på. Det hele er set oppefra

Måske du også kunne være interesseret i Kanelkage med ostecreme

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *