Jul,  Kager,  Opskrifter

Svenske chokoladebrød

image_print

Svenske chokoladebrød, dem har jeg bagt rigtig mange af igennem tiden. Da jeg var yngre og boede hjemme elskede jeg at bage til mine forældre kom hjem fra arbejde. Jeg bagte altid enten Morgenbirkes eller svenske chokoladebrød.

Nogle bager altid svenske chokoladebrød til jul, det er ikke en decideret julesmåkage men en småkage man kan spise hele året rundt.

Det er en småkage som er utrolig nem at bage og når de først er bagt skal de bag lås og slå hvis man ikke vil at de bliver spist med det samme.

Har du endnu ikke bagt denne fantastiske småkage så skulle du prøve. Jeg er sikker på at du vil elske dem 🙂

  • 200 gram smør
  • 175 gram sukker
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk kakaopulver
  • 1 æg
  • Perlesukker ( svensk eller almindelig )
  • hakkede mandler
  • 1 sammenpisket æg

Bland alle de tørre dele i en røreskål og skær smørret i små tern og kom dem i melblandingen.

Rør det sammen og sammel dejen med ægget.

Del dejen i 6 dele og tril hver klump dej til en pølse som har den samme længde som din bageplade cirka 35 cm.

Tryk pølserne med det yderste af dine fingre så pølsen bliver cirka 3-4 mm tyk.

Pensel med det sammenpisket æg og drys fint hakkede mandler og perlesukker ovenpå.

Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 12-14 minutter.

Tag småkagerne ud af ovnen og skær dem skråt i cirka 2-3 centimeters bredde imens de stadig er varme, så du får nogle fine skråt skåret småkager.

Hvis de er for kolde når du skære dem, vil de knække og ikke kunne skæres pænt.

Lad småkagerne blive helt kolde og kom dem i en tæt lukket beholder.

svenske chokoladebrød sæt tæt på. Tre i front og nogle på en rist i baggrunden
Svenske chokoladebrød set oppe fra
Svenske chokoladebrød hvor de er kommet ud af ovnen og er blevet skåret, men stadig er på bagepladen
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *