Brød,  Morgenmad,  Opskrifter

Morgenbirkes

image_print

Da jeg boede hjemme elskede jeg at bage birkes til min far kom hjem fra arbejde, da jeg vidste at han blev så glad, han elsker birkes. Denne opskrift er birkes der er lavet af gærdej, ikke den originale butterdejs birkes. Selvom jeg kalder dem morgenbirkes kan de spises både morgen, eftermiddag og aften 🙂

16 store birkes

2,5 dl mælk

2,5 dl kærnemælk

150 gram margarine

50 gram gær

1 æg

1 tsk salt

1 spsk sukker

ca. 750 gram mel

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt kærnemælk og mælk og varm det til det er lillefinger varmt. Kom den lune mælk op i en rørskål og rør gæren ud i. Tilsæt ægget, salt og sukker og rør det sammen. Tilsæt til sidst mel til du har en dej der kun lige slipper rørskålen og stadig klistre lidt til fingrene, hvis dejen er for tør bliver det nogle tunge birkes. Er dejen alligevel blevet for tør, tilsætter du bare lidt mælk til du har den rette konsistens.

Lad dejen hæve i 20 min.

Tag den hævet dej og rul den ud til en ca. 1/2 cm tyk firkant. Fold derefter den ene langside ind til midten og derefter den anden langside over til den yderste kant så du har en lang strimmel med 3 lag. Skær defter strimlen ud i 16 stykker. Kom dem på bagepladen og pensel birkesene med sammenpisket æg og drys med masser af birkes. Lad dem hæve i 20 minutter eller til de er dobbelt størrelse.

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.

Birkesene er færdige når det lyder hult, når du banker dem let i bunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *