Hindbærsnitter
Hindbærsnitter er en fantastisk kage som består af to mørdejsbunde som er lagt sammen med hindbærsyltetøj og pyntet med hvid glasur og drysset med tivolikrymmel. Hindbærsnitten er en gammel dame. Hvor langt hun går tilbage er jeg ikke helt klar over, men det er en af de kager som fyldte i kagedisken da jeg var barn.
Min egen søn var og er stadig helt vild med hindbærsnitter, hvilket gjorde at da han gik i folkeskolen havde han altid en hindbærsnittekage med i skole når han havde fødselsdag og det faldt altid i rigtig god jord 🙂
Hindbærsnitterne kan sagtens gemmes i en lufttæt beholder. Lige når du bager dem er mørdejsbundene meget sprøde, men når de får lov til at stå lagt sammen med hindbærmarmeladen, vil de helt automatisk blive lidt bløde, hvilket er meningen. Så derfor er det ikke noget problem at gemme dem, da det ikke er en sprød kage 🙂
Ca. 8 hindbærsnitter
- 275 gram hvedemel
- 225 gram smør
- 150 gram flormelis
- 1 æg
- ½ tsk vaniljesukker
- ca 100 -150 gram hindbærmarmelade
- flormelis og kogende vand
- tivolikrymmel
Rør hvedemel, flormelis, vaniljesukker og smør sammen og sammel mørdejen med ægget.
Del dejen i to og kom hver klump dej imellem to stykker bagepapir. Rul hver klump dej til en rektangel som er ca 3 mm tyk. Sørg så vidt muligt for at begge rektangler er lige brede og lige lange, da de skal lægges ovenpå hinanden når de skal lægges sammen med hindbærmarmelade.
Du har højest sandsynligt en lille smule rest af dej som du har skåret af rektanglerne, som du kan trille til små kugler som du presser flade (små småkager). Dem bager du også og så kan du lægge dem sammen med hindbærmarmelade og pynt med glasur og tivolikrymmel. Der må endelig ikke gå noget til spilde 😉
Bag mørdejsbundene i ovnen på over og undervarme ved 175 grader i 10-12 minutter, til bundene er gylden brune. Tag bundene ud fra ovnen og lad dem køle ned på en bagerist. når bundene køler ned bliver de sprøde.
Smør hindbærmarmelade på den ene mørdejsbund og læg den anden ovenpå.
Rør en tyk glasur af flormelis og kogende vand og smør den på toppen og drys den med tivolikrymmel.
Når glasuren er ved at være stivnet, skær da nogle aflange hindbærsnitter på ca 5 cm. Skær forsigtigt så kagerne ikke knækker de forkerte steder.
Måske du også kunne være interesseret i Havregrynskager. Opskriften finder du her