Gris,  Opskrifter

Souvlaki

image_print

Jeg elsker græsk mad, så derfor skal der selvfølgelig også være nogle græske opskrifter på min side og denne gang bliver det opskriften på souvlaki som er marineret skinkekød som er kommet på spyd. Man kan også bruge kyllingekød hvis man er mere til det. Kødet er marineret i nogle af de ingredienser som jeg forbinder med græsk mad, mynte, hvidløg og oregano. Jeg grillede spydende på grillen fordi det nu er sommer, men du kan også sagtens stege dem på panden. Som tilbehør til souvlakien fik vi denne gang tomatsalat og kartoffelsalat, men jeg kan også helt bestemt anbefale min Græsk inspireret rissalat, Mini hasselback kartofler og tzatziki. Jeg linker disse opskrifter nederst på siden. Jeg håber du syntes at denne opskrift på souvlaki er lige så god som jeg selv syntes. Rigtig god fornøjelse 🙂

  • 500 gram skinkekød skåret i store tern(jeg brugte svinemørbrad)
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 10 mynteblade
  • 1 spsk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 citron

Hak myntebladene og pres hvidløgene igennem en hvidløgspresser. Bland dernæst olie, rødvinseddike, mynte, oregan, hvidløg og salt og peber.

Kom skinkekødsternene ned i marinarden og lad det marinere i minimum en time

Kom det marineret kød på spyd.

Grill eller steg dine spyd til du har en god sprød skorpe på kødet og det er gennemstegt

Server citronbåde til, så du kan presse citronsaft over spyddene inden du spiser dem

Forslag til tilbehør: Græsk inspireret rissalat Grov tzatziki

Mini hasselback kartofler

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *