
Rabarbertrifli
Det er sæson for rabarber og så er det lækkert med en rabarber trifli. Rabarbertrifli er både lækkert som en portions anretning eller i en stor skål, hvor man selv kan tage det som man kan spise.
De glas som jeg har lavet mine desserter i er et slags whisky glas som for nogle måske godt kan være en stor portion, så kan man sagtens lave 6 glas ud af portionen, det afhænger også af om det er kage til kaffen, så vil jeg gå med de 4 glas eller om det er en dessert efter andre retter, så kan der sagtens blive til 6 glas.
Man kan vælge at bage sine egne makroner, hvilket er super lækkert. Men du kan også sagtens bruge dem man køber. Hvis du dog aldrig har bagt dine egne makroner så må du love mig at du prøver det en gang, det er sååå lækkert.
4-6 personer
- 500 gram rabarber
- 2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl vand
Creme
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk maizena
- 2 ½ dl mælk
- cirka 8-10 makroner, opskriften på hjemmelavet makroner får du her
- 1½ dl piskefløde
Rens og skær rabarberne i stykker på cirka 1 centimeter og kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Kog rabarberne i cirka 15 minutter, mens du rører jævnligt i dem.
Stil rabarbergrøden til afkøling.
Creme
Kom æg, mælk, sukker, vaniljesukker og maizena i en gryde og pisk det godt sammen. Tænd på middelvarme på komfuret og pisk i det hele tiden indtil det koger og tykner. Hæld den færdige creme i en beholder og sæt det til afkøling.
Pisk piskefløden stiv til pynt.
Tag 4-6 portionsglas eller en stor skål og kom nu skiftevis den afkølede rabarbergrød, knuste makroner og creme i.
Afslut desserten med en klat flødeskum og knus lidt makroner på toppen.






Makroner
Du vil muligvis også synes om

Græskarmuffins med frosting
oktober 25, 2020
Bananvaffel
januar 5, 2020