Fjerkræ,  Opskrifter

Kylling i cremet sauce med asparges

image_print

Det er lige nu sæson for hvide asparges og det er virkelig lækkert med friske nye asparges. I denne opskrift på kylling i cremet sauce med asparges er der både de lækre hvide asparges og de grønne som vi kan få hele året rundt. Får du lyst til at lave denne ret udenfor sæson af de hvide asparges, kan du bare skifte de hvide ud med grønne.

Kylling i cremet sauce med asparges er en super dejlig ret, som også er nem at gå til.

Du kan servere kogte eller stegte kartofler til eller ris.

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 4 kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 4-6 grønne asparges afhængig af størrelsen
  • 4-6 hvide asparges afhængig af størrelsen.
  • 4 dl vand
  • 1 hønsebouillon terning
  • 1 dl cremefraiche
  • 1/4 dl piskefløde
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Varm en pande godt op og skru derefter ned til middelvarme og brun kyllingebrysterne godt på hver side. Steg to bryst af gangen på panden så panden ikke bliver kølet for hurtigt ned, så de bliver kogt i stedet for stegt. Steg dem til de har en kernetemperatur på 65 grader, cirka 7-8 minutter på hver side. Læg kyllingebrysterne til side med staniol eller lignende over mens du laver saucen.

Skræl de hvide asparges og skær dem i stykker på cirka 2 centimeter.

Knæk enderne af de grønne asparges og skær også dem i cirka 2 centimeters stykker.

Snit forårsløgene fint og skyl den godt.

Tør panden du stegte kyllingen på af med køkkenrulle.

Kom lidt olie på panden og kom forårsløg og asparges på panden og steg det kort til forårsløgene er klare.

Tilsæt vand og bouillon og lad det småsimre i 5 minutter.

Kom lidt af bouillonvandet over i cremefraichen og rør det sammen ( for at cremefraichen ikke skiller).

Tilsæt cremefraiche og fløde til skyen med asparges og forårsløg og rør det godt sammen.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Jævn eventuelt med lidt maizena, rørt op med vand hvis du syntes at saucen er for tynd.

Skær de stegte kyllingebryst ud i skiver på et par centimeter og kom dem i et fad, hvor du hælder saucen ud over.

Din kylling i cremet sauce med asparges er nu klar til at blive serveret med kogte eller stegte kartofler eller ris 🙂

Måske du også kunne være interesseret i Hvide asparges med rejer og hollandaisesauce

Kylling i cremet sauce med asparges i et firkantet fad, som står oven på et træspækbræt med en stribet stof serviet under. Fadet står skråt på spækbrættet.
Kylling i cremet sauce med asparges i et firkantet fad, hvor du kun ser det ene hjørne af retten.
Kylling i cremet sauce med asparges i et firkantet fad, hvor du ser 3/4 af fadet.
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *