Fisk & Skaldyr,  Opskrifter

Hvide asparges med rejer og hollandaisesauce

image_print

Hvide asparges med rejer og hollandaisesauce er en virkelig lækker forret som man kun kan lave i en kort periode, da hvide asparges kun er fremme i en kort periode. Der er sæson for hvide asparges fra cirka d. 1 maj og frem til sankt hans. Men fortvivl ikke, retten kan også sagtens laves med friske grønne asparges.

Hvide asparges med rejer og hollandaisesauce er faktisk en ret nem ret at lave og samtidig er det en meget elegant ret, hvis du spørger mig.

Selvom at jeg har levet af at lave mad i så mange år og været meget ude at spise, har jeg aldrig fået denne ret, egentlig ret utroligt. Men efter at jeg har fået den er det ingen tvivl om at det bestemt ikke er sidste gang at jeg får den. Det er egentligt mærkelig at jeg aldrig selv har lavet den, da jeg elsker asparges og rejer og hollandaise er en af mine helt store favorit saucer.

Her får du opskriften, rigtig god fornøjelse 😊

4 personer
  • 12-16 hvide asparges
  • 160-200 gram drænede rejer
  • ærteskud til pynt

Hollandaisesauce

  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk citronsaft
  • 150 gram koldt smør
  • salt

Skær bunden af de hvide asparges for at fjerne den seje del af aspargesene, skræl dem godt og kog dem i let saltede vand i cirka 5 minutter eller til de er møre. Det er vigtigt at aspargesene er godt skrællede, da skrællen er sej og trævlet at tygge i.

Hollandaisesauce

Skær den kolde smør i små tern.

Pisk æggeblommer, hvidvinseddike og citronsaft sammen i en gryde og varm det langsomt op imens du pisker i det, til det begynder at tykne.

Pisk den kolde smør i lidt ad gangen. Når det hele er i, piskes der i sauce til den er godt varmt, det må dog ikke koge.

Smag hollandaisesaucen til med salt.

Læg 3-4 hvide asparges på hver tallerken og kom en god skefuld eller to hollandaisesauce ovenpå.
Kom derefter rejerne på og pynt til sidst med ærteskud.

Hvis der er hollandaisesauce tilbage kommes det i en skål og serveres ved siden af, så hollandaisesauce elskerne kan komme mere på hvis de ønsker det.

Velbekomme, du har nu den lækreste forret 😋

Måske du også kunne være interesseret i Panerede grønne asparges som er en super lækker appetizer eller tilbehør til stegt kød eller fisk.

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *