Brombær panna cotta
Denne brombær panna cotta er en virkelig lækker og elegant dessert som du helt sikkert ville kunne imponere dine gæster med.
Du tænker måske; Åh nej ikke husblas !!! Men du må ikke blive afskrækket af at lave denne dessert fordi der er husblas i. Det kan ikke gå galt.
I en panna cotta er væskerne varme når husblassen kommer i, hvilket gør at det simpelthen ikke kan gå galt. Der hvor det kan gå galt, er når husblassen skal røres ud i en kold væske lige som man gør i for eksempel fromager.
Så gør dig selv den tjeneste at prøv denne dessert, du vil ikke fortryde 🙂
4 portioner
Panna cotta:
- 45 gram optøede brombær
- 45 gram sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 3 1/2 dl piskefløde
- 2 blade husblas
Brombærgelé:
- 55 gram optøede brombær
- 3/4 dl vand
- 40 gram sukker
- 1 blad husblas
Panna cotta:
Læg husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter, til den er helt blød
Kog brombær, sukker og vaniljesukker, til sukkeret er helt smeltet. Tilsæt fløden og giv det et hurtigt opkog.
Si massen for brombær, mas brombærrene ned i sien, så du får alt saften fra brombærrene med.
Hæld massen tilbage i gryden
Tag den udblødte husblas op af vandet og kom den over i den varme brombærcreme og rør i den til husblassen er helt smeltet
Fordel brombærcremen i 4 glas. Kom film/vitawrap på glassene, så panna cottaen ikke danner skind og stil dem i køleskabet
Når panna cottaen har sat sig og er stivnet. Det tager ca 1 times tid. Er de klar til at få gelèn på
Brombærgelè:
Sæt husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter, til den er blød
Kog brombær, vand og sukker op, til sukkeret er smeltet
Hæld saften igennem en si og pres saften ud af brombærrene
Kom saften tilbage i gryden og tag den udblødte husblas op af den kolde vand og rør den ud i saften
Når saften er kold, det vil sige at du kan stikke fingeren ned i saften og den er helt kold. Fordeles saften på de 4 desserter. Det er vigtigt at saften kommer på lige så stille, gerne med èn teske saft ad gangen, så panna cottaen ikke går i stykker
Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet til gelèn er helt stivnet
Prøv også Frugtsalat med råcreme og marengs. Opskriften finder du her