Desserter,  Opskrifter

Brombær panna cotta

image_print

Denne brombær panna cotta er en virkelig lækker og elegant dessert som du helt sikkert ville kunne imponere dine gæster med.

Du tænker måske; Åh nej ikke husblas !!! Men du må ikke blive afskrækket af at lave denne dessert fordi der er husblas i. Det kan ikke gå galt.

I en panna cotta er væskerne varme når husblassen kommer i, hvilket gør at det simpelthen ikke kan gå galt. Der hvor det kan gå galt, er når husblassen skal røres ud i en kold væske lige som man gør i for eksempel fromager.

Så gør dig selv den tjeneste at prøv denne dessert, du vil ikke fortryde 🙂

4 portioner

Panna cotta:

  • 45 gram optøede brombær
  • 45 gram sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 2 blade husblas

Brombærgelé:

  • 55 gram optøede brombær
  • 3/4 dl vand
  • 40 gram sukker
  • 1 blad husblas

Panna cotta:

Læg husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter, til den er helt blød

Kog brombær, sukker og vaniljesukker, til sukkeret er helt smeltet. Tilsæt fløden og giv det et hurtigt opkog.

Si massen for brombær, mas brombærrene ned i sien, så du får alt saften fra brombærrene med.

Hæld massen tilbage i gryden

Tag den udblødte husblas op af vandet og kom den over i den varme brombærcreme og rør i den til husblassen er helt smeltet

Fordel brombærcremen i 4 glas. Kom film/vitawrap på glassene, så panna cottaen ikke danner skind og stil dem i køleskabet

Når panna cottaen har sat sig og er stivnet. Det tager ca 1 times tid. Er de klar til at få gelèn på

Brombærgelè:

Sæt husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter, til den er blød

Kog brombær, vand og sukker op, til sukkeret er smeltet

Hæld saften igennem en si og pres saften ud af brombærrene

Kom saften tilbage i gryden og tag den udblødte husblas op af den kolde vand og rør den ud i saften

Når saften er kold, det vil sige at du kan stikke fingeren ned i saften og den er helt kold. Fordeles saften på de 4 desserter. Det er vigtigt at saften kommer på lige så stille, gerne med èn teske saft ad gangen, så panna cottaen ikke går i stykker

Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet til gelèn er helt stivnet

Brombær panna cotta
Brombær panna cotta

Prøv også Frugtsalat med råcreme og marengs. Opskriften finder du her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *