
Brombær panna cotta
Denne brombær panna cotta er en virkelig lækker og elegant dessert som du helt sikkert ville kunne imponere dine gæster med.
Du tænker måske; Åh nej ikke husblas !!! Men du må ikke blive afskrækket af at lave denne dessert fordi der er husblas i. Det kan ikke gå galt.
I en panna cotta er væskerne varme når husblassen kommer i, hvilket gør at det simpelthen ikke kan gå galt. Der hvor det kan gå galt, er når husblassen skal røres ud i en kold væske lige som man gør i for eksempel fromager.
Så gør dig selv den tjeneste at prøv denne dessert, du vil ikke fortryde 🙂
4 portioner
Panna cotta:
- 45 gram optøede brombær
- 45 gram sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 3 1/2 dl piskefløde
- 2 blade husblas
Brombærgelé:
- 55 gram optøede brombær
- 3/4 dl vand
- 40 gram sukker
- 1 blad husblas
Panna cotta:
Læg husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter, til den er helt blød
Kog brombær, sukker og vaniljesukker, til sukkeret er helt smeltet. Tilsæt fløden og giv det et hurtigt opkog.
Si massen for brombær, mas brombærrene ned i sien, så du får alt saften fra brombærrene med.
Hæld massen tilbage i gryden
Tag den udblødte husblas op af vandet og kom den over i den varme brombærcreme og rør i den til husblassen er helt smeltet
Fordel brombærcremen i 4 glas. Kom film/vitawrap på glassene, så panna cottaen ikke danner skind og stil dem i køleskabet
Når panna cottaen har sat sig og er stivnet. Det tager ca 1 times tid. Er de klar til at få gelèn på
Brombærgelè:
Sæt husblassen i blød i kold vand i ca 5 minutter, til den er blød
Kog brombær, vand og sukker op, til sukkeret er smeltet
Hæld saften igennem en si og pres saften ud af brombærrene
Kom saften tilbage i gryden og tag den udblødte husblas op af den kolde vand og rør den ud i saften
Når saften er kold, det vil sige at du kan stikke fingeren ned i saften og den er helt kold. Fordeles saften på de 4 desserter. Det er vigtigt at saften kommer på lige så stille, gerne med èn teske saft ad gangen, så panna cottaen ikke går i stykker
Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet til gelèn er helt stivnet


Prøv også Frugtsalat med råcreme og marengs. Opskriften finder du her

Mælkesnitter

Kanelsnurrer med æble
Du vil muligvis også synes om

Kyllingenuggets med tortillachip panering
august 1, 2019
Hjemmelavet knækbrød
september 6, 2019