Salat med smørstegte rosenkål og brombær
Jeg er voldsom vild med rosenkål og derfor får vi ind imellem salater med rosenkål eller bare smørstegte rosenkål. I denne salat med smørstegte rosenkål og brombær er der en god blanding af det lækre bitre friseèsalat og radisio, den milde feldsalat, smørstegte rosenkål, brombær og Saltede mandler. Det er ikke lige sæson for brombær, men jeg syntes at de brombær man kan få i butikkerne lige nu er ok modne og så giver de bare noget rigtig flot til en salat.
Vi fik denne salat med smørstegte rosenkål og brombær, til de lækreste lammefileter, MUMS, jeg elsker lam, derudover fik vi flødekartofler til 🙂
Jeg serverede den til lammefilet, men den kan serveres til hvad som helst, kylling, oksekød, kalvekød, fisk eller som den er, hvis du bare har lyst til en salat 🙂
4 personer
- 1 friseèsalathoved
- ½ radisio
- 1 bakke feldsalat, ca 75 gram
- 200 gram rosenkål
- 1 bakke friske brombær, ca 125 gram
- 40 gram saltede mandler
- 1 spsk smør
Skær enden af rosenkålene, fjern de yderste blade og halver dem.
Kom smør på en pande. Når smørret er smeltet kom da rosenkålene på panden og steg dem til de har en stege skorpe.
Skær friseèsalaten fri af stokken og skær det nederste at de hvide af, da det godt kan være meget bittert. Skær salaten i størrer stykker
Halver radisioen og skær stokken af og snit det fint.
Skyl feldsalaten godt.
Bland alle salaterne og anret dem på et fad.
Fordel de friske brombær og de stegte rosenkål på fadet.
Hak de saltede mandler groft og drys dem udover salaten.
Server eventuelt en Dijon vinaigrette til 🙂