Marmorkage

Den gode gamle marmorkage går aldrig af mode. Marmorkagen er en ret simpel kage som smager fantastisk og så ser den flot ud og det er altid spændende at se hvilke flot mønster man har fået lavet. Det vil også sige at der er heller ikke to marmorkager der er ens 🙂

  • 300 gram hvedemel
  • 300 gram smør
  • 300 gram sukker
  • 5 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 40 gram kakao
  • 1 dl fløde

Rør smør og sukker godt, til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen til den er helt glat uden klumper. Hæld 2/3 af dejen i en smurt 2 liters franskbrødsform. Tag derefter den resterende dej og sigt kakaoen i og vend det godt rundt. Tilsæt til sidst fløden. Fordel nu chokoladedejen ovenpå den lyse dej. Tag et træspyd eller lignende og kør rundt i kakaodejen, hvilket vil give et mønster i kagen, jo mere du køre rundt jo mere farvespil får du

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kagen er færdig når du stikker med en spids kniv i kagen og der ikke hænger dej ved kniven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *