Gris,  Opskrifter

Mørbrad ala creme

image_print

Er der næsten noget bedre end en god gang mørbrad ala creme? En god gammel ret som jeg tænker at alle kender. Jeg har dog lavet det lille tvist i min mørbrad ala creme, ved at jeg har kommet cocktailpølser i og det gør bestemt ikke retten dårligere. Er du ikke lige til cocktailpølser i din mørbrad ala creme springer du bare det over.

Mørbrad ala creme kan godt være en fed ret, men ved at jeg har erstattet lidt af fløden med mælk syntes jeg at det er mere passende.

Mørbrad ala creme er en godt ret til buffetbordet, julefrokosten, frokostbordet eller til aftensmaden, så det er en ret som kan bruges ret allround.

Du kan servere ris, kogte eller stegte kartofler eller en rugbrød til din mørbrad ala creme 🙂

4 personer
  • 1 svinemørbrad cirka 600 gram
  • 250 gram champignon
  • 2 løg
  • 200 gram bacon i tern
  • 200 gram cocktailpølser
  • 1 fond de chef, hønsebouillon fra knorr eller 1 terning.
  • 3 dl mælk
  • 4 dl piskefløde
  • maizenajævning
  • salt og peber
  • eventuelt kulør

Puds mørbraden fri for sener og skær den i bøffer på cirka 1-1½ cm. Bank bøfferne let med håndfladen.

Rens champignonerne og skær den i kvarte eller halve alt efter hvor store de er.

Pil løgene og skær dem i kvarte og derefter i tynde skiver.

Kom fedtstof på en pande og varm det op.

Kom bøfferne på panden og steg dem et par minutter på begge sider, så de får lidt stege skorpe. Tag bøfferne af panden og læg dem til side.

Kom baconternene på panden og steg dem sprøde. læg dem derefter til side sammen med bøfferne.

Kom champignonerne på panden og steg dem ved høj varme til de er flot stegte og tilsæt derefter løgene. Steg videre til løgene er klare.

Kom bøfferne og halvdelen af baconen tilbage i panden sammen med champignon og løg og tilsæt mælk, piskefløde, bouillon og cocktailpølser og lade det småsimre i 5 minutter.

Jævn saucen med maizenajævning (maizena rørt op med lidt vand) og smag saucen til med salt og peber.

Kom eventuelt lidt kulør i retten for at retten får en mere lysebrun farve.

Drys retten med resten af den stegte bacon.

To portioner mørbrad ala creme serveret i dybe tallerkner med kogte ris til. Der er bestik af "guld" som ligger i tallerkenen
En portion mørbrad ala creme serveret i  en dybe tallerkner med kogte ris til. Der er bestik af "guld" som ligger i tallerkenen. Set tæt på.
To portioner mørbrad ala creme serveret i dybe tallerkner med kogte ris til. Der er bestik af "guld" som ligger i tallerkenen

Måske du også kunne være interesseret i Svinemørbrad med enebær i ginsauce

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *