Kager,  Opskrifter

Mazarinkage

image_print

I denne opskrift på mazarinkage kan du både spise kage og bekæmpe madspild samtidig. Lyder det ikke bare godt ?

I denne mazarinkage er der nemlig kogte kartofler i og hvor tit står man ikke og har nogle kogte kartofler i overskud fra aftensmaden. Herhjemme sker det ofte og man kan godt blive træt af brasede kartofler 😉

Har du ikke en rest kogte kartofler, kan du selvfølgelig også koge nogle kartofler, kun til dette formål.

Ikke nok med at man bekæmper madspild ved at bruge kartofler, så giver det også en masse fugt til kagen som gør at det er en dejlig svampet kage, som er lige så lækker dagene efter den er bagt.

I mange opskrifter bliver der brugt marcipan i mazarinkage, hvilket også er virkelig lækkert. Marcipan er dyrt, hvis du altså ikke har købt det i Tyskland og der må man sige at kartofler er en del billigere at bruge 😉

For at få den gode mazarinkage smag af mandel i kagen har jeg brugt mandelessens.

Her har du opskriften på den lækreste mazarinkage med masser af smag og som er dejlig svampet 🙂

Èn bradepande på 21 x 28 cm, giver 16-20 stykker mazarinkage
  • 125 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 3 æg
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 175 gram kogte kolde kartofler
  • 2 tsk mandelessens

Glasur

  • flormelis
  • kakaopulver
  • kogende vand

Rør smør og sukker godt sammen til det er hvidt.

Del æggeblommen fra hviden. Hviden skal piskes stift.

Kom en æggeblomme i den rørte smør, èt ad gangen.

Mos de kogte kartofler, så de er helt fint most.

Kom de moste kartofler, mel, bagepulver og mandelessens o smørblandingen og rør det hele godt sammen, så du har en glat dej.

Pisk æggehviderne stive, så du kan vende skålen på hovedet uden af de falder ud.

Vend de stive æggehvider i dejen.

Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over og under varme i cirka 45 minutter eller til du kan stikke noget skarpt ned i midten af kagen og der ikke hænger noget dej ved.

Lad kagen køle helt ned og rør derefter en glasur af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand. Tilsæt lidt vand ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd.

Mazarinkagen set oppefra, hvor der er skåret tre stykker og det hele står på et stykke brunt bagepapir.
Mazarinkagen set oppefra, hvor der er skåret tre stykker og det hele står på et stykke brunt bagepapir. Du ser det ene stykke meget tæt på.

Måske du også kunne være interesseret i Nøddebunde med Chantillycreme, hindbær og nougat

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *