Opskrifter,  Tapas

Kartoffelhapsere med avocadocreme

image_print

Kartoffelhapsere med avocadocreme er en super lækker appetizer med et glas kold hvidvin eller rosè eller som en af retterne på et tapasbord.

Kartoffelhapsere med avocadocreme er nem at lave og så er det en virkelig flot ret at servere.

Det du skal være opmærksom på er at kartoflerne er ikke helt sprøde chips, de er fritterede men stadig bløde.

Avocadocremen der er ovenpå består af avocado, cremefraiche, lidt hvidløg, citronsaft og salt. Avocadocremen må ikke blive for tynd, da du skal kunne sprøjte en klat på den friterede kartoffelskive som ikke flyder ud.
Til sidst har jeg pyntet med lidt karse, da jeg syntes at karse har en dejlig krydret smag, men det kunne også sagtens være nogle spirer af en slags.

Rigtig god fornøjelse 💚

Cirka 25 kartoffelhapsere med avocadocreme
  • 2-3 mellemstore spisekartofler med skræl
  • olie til at friterer i, jeg bruger solsikkeolie.
  • 1 avocado
  • 1 lille fed hvidløg eller 1/2 mellem
  • Cirka 2 spsk cremefraiche 9 %
  • 2 tsk citronsaft
  • salt

Hvis skrællen er pæn nok på kartoflerne til at den kan spises, lader du skrællen være på ellers skrælles kartoflerne. Skær derefter skiver på 2-3 millimeter. Du kan få cirka 25 skiver ud af 2-3 mellemstore kartofler. Tør kartoffelskiverne godt i køkkenrulle eller i et viskestykke. Kartoflerne må ikke være våde, da vandet så vil sprutte når de kommer ned i olien.

Friter kartoffelskiverne til de er gyldne og møre. Du kan mærke om de er møre ved at stikke en skarp kniv ned i midten af kartoflen.

Kom de friterede kartoffelskiver over på noget køkkenrulle så det kan suge det overskydende fedt af skiverne. Drys skiverne med groft salt.

Lad kartoffelskiverne køle af.

Kom avocadokødet ned i en blender eller i en skål hvor du blender med en stavblender. Kom én spiseske cremefraiche i ad gangen og blend til du har en glat creme. Kom hellere for lidt cremefraiche i end for meget. Det er vigtigt at cremen ikke bliver for flydende da den skal kunne sprøjtes ud på kartoffelskiverne.

Riv eller pres hvidløget i cremen og blend det med.

Smag cremen til med citronsaft og salt.

Kom avocadocremen i en sprøjtepose.

Placer kartoffelskiverne på de tallerkner eller fade som de skal serveres på, så de ikke skal flyttes når de er lavet.

Sprøjt en klat avocadocreme på hver kartoffelskive og pynt med lidt karse.

Du har nu de lækreste kartoffelhapsere med avocadocreme til en appetizer eller til tapasbordet.

Prøv også Små snacks med rejer og ostecreme


Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *