Kyllingesuppe med porrer, grønne asparges og blomkål
Vi kan godt lide ind imellem at koge en kylling, og så enten spise en god suppe på dagen, som denne kyllingesuppe med porrer, grønne asparges og blomkål, tarteletter med høns i asparges, eller også bruger vi kyllingekødet til en god gang kyllingesalat.
Denne opskrift på kyllingesuppe med porrer, grønne asparges og blomkål kom til hvor jeg gik ud fra hvad vi havde i køleskabet som vi skulle have brugt, og tit kommer der noget ret godt ud af at få brugt de ingredienser man har. I denne opskrift bliver der kogt en hel kylling, men det er kun ca en fjerdedel til en halv kylling man bruger til suppen, men så har man til en af de nedenstående retter til dagen efter 🙂
4 personer
- 1 hel fersk kylling (skal dog kun bruge ca halvdelen)
- 2 porre toppe
- 4 gulerødder
- ½ knoldselleri
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 spsk peberkorn
- 1 spsk groft salt
Fyld:
- 2 porrer (det hvide som er tilbage efter toppen er skåret af)
- ½ blomkål
- 1 bundt friske grønne asparges
- ca ½ plukket kylling
- 2 dl piskefløde
- Lidt maizena til at jævne med
Kom den hele kylling i en gryde og dæk den med vand
Skræl knoldsellerien og gulerødderne og skær dem i store tern. Skær toppen af to porrer og skyl dem godt. Kom alle grønsagerne, timian, salt og peber ned i gryden til kyllingen.
Læg låg på gryden og lad kyllingen småsimre i ca 1 time til 1½. Kyllingen er færdig kogt når du tager den op af gryden, og den er så mør at lårene falder af ad sig selv.
Tag kyllingen op af suppen og pil kødet af den, det er nemmest når den stadig er varm.
Si suppen og lad den igen koge til den er reduceret til det halve
Selve suppen :
Pluk blomkålen i små buketter. Halver porren og snit den i tynde skiver. Knæk enderne af de grønne asparges og skær dem i ½ cm stykker
Kom et par dråber olie i en gryde og kom porren i og steg det kun lige til de bliver lidt glasagtige, de må endelig ikke tage farve og tilsæt derefter 1 liter af kyllingesuppen.
Tilsæt blomkålsbuketterne og lad dem koge i ca 5 minutter til de er al dente.
Kom aspargesene og det plukkede kyllingekød i og lad det koge med, imens du blander ca 2 spsk maizena med 2 spsk vand så du har en jævning. Jævn derefter suppen lidt med jævningen, den må ikke blive for tyk, kun lige så den ikke er helt som vand.
Kom derefter piskefløden i.
Lad suppen koge op, smag den til med salt, og nu er den klar til at blive serveret.
Her er der 3 forslag til hvad du kan bruge resten af kyllingen og suppen til de efterfølgende dage. Eller frys det ned og tag det op til en anden god gang.
Croissant med kyllingesalat her
Tarteletter med høns i asparges her
Kyllingesalat med bacon her